Xania

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Χανιών και ο τομέας Υγείας της, με αγωνία παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Γ.Ν.Ν. Χανίων, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο έπειτα από τις μαζικές παραιτήσεις καταξιωμένων ιατρών της χειρουργικής κλινικής.

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Γ.Ν.Ν. Χανίων, η εικόνα διάλυσης του Ιδρύματος είναι όλο και πιο εμφανής λόγω της υποστελέχωσης του αλλά και της αυξημένης τουριστικής σεζόν, ενώ τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει, είναι γνωστά από καιρό τόσο στη διοίκηση όσο και στο Υπουργείο Υγείας.

Σήμερα, το Γ.Ν.Ν. Χανίων αδυνατεί να καλύψει βασικές του ανάγκες, όπως προγραμματισμένα χειρουργεία, χειρουργικά προβλήματα ασθενών άλλων κλινικών, επείγοντα χειρουργεία που δρομολογούνται από τα ΤΕΠ, παρά τις τεράστιες προσπάθειες γιατρών, ειδικευμένων και ειδικευόμενων όπως και του συνόλου του προσωπικού, που συνεχίζουν να εργάζονται με αυταπάρνηση, εξαντλητικά ωράρια, και χαμηλές, αναντίστοιχες με την προσφορά τους, απολαβές.

Είναι πλέον εμφανές ότι η κεντρική διοίκηση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει λύσεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εξωθώντας τους γιατρούς σε παραίτηση και εναποθέτοντας τους «βολικά» την ευθύνη της κατάρρευσης του συστήματος.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα αγωνιστεί για να σταματήσει την υποβάθμιση και τη διάλυση του, συνεχίζοντας να καταθέτει σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις όπως την κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρα και την αύξηση των μισθών τους.

Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για την Υγεία.

https://creta24.gr/anakoinosi-tis-nomarchiakis-pasok-kinal-chanion-to-geniko-nosokomeio-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button