Xania

Αν. Κουκλινός: Να γίνει συμπεριληπτική αναβάθμιση των ΔΙΕΚ στην Κρήτη και του ΔΙΕΚ Αποκορώνου με εργαστήριο για ΑμεΑ

Με ερώτησή του προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αποκορώνου, Ανδρέας Κουκλινός, ζητά την ενίσχυση των ΔΙΕΚ καθώς και τη στοχευμένη ενίσχυση του ΔΙΕΚ Αποκορώνου για τη λειτουργία εργαστηρίου διδασκαλίας και επιμόρφωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς το κτίριο πληροί όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κουκλινού έχει ως εξής:

«Συμπεριληπτική αναβάθμιση του θεσμού των ΔΙΕΚ στην Κρήτη και του ΔΙΕΚ Αποκορώνου με εργαστήριο για ΑΜΕΑ’

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, το Δημόσιο Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΙΕΚ Αποκορώνου, σύμφωνα με την εμπειρία μου ως Διευθυντής μέχρι πρόσφατα, λειτουργεί υποδειγματικά με εκπαιδευτικά προγράμματα που ιδρύθηκαν και πέτυχαν να ανταποκριθούν στις τοπικές ανάγκες εξειδίκευσης και απασχόλησης των νέων της περιοχής μας. Άλλωστε το γεγονός αυτό αποτέλεσε τον πραγματικό λόγο που ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχε εγκρίνει αίτημα που είχα υποβάλει για την χρηματοδότηση και την αναβάθμιση εξοπλισμών για τις εκπαιδευτικές μας ανάγκες.

Παράλληλα στην Περιφέρεια Κρήτης λειτουργούν και άλλα ΔΙΕΚ με σημαντική προσφορά στην τοπική οικονομία παρέχοντας ουσιαστικές γνώσεις και δεξιότητες σε τομείς της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Επίσης καταγράφεται ενδιαφέρον από ΑΜΕΑ άτομα με ειδικές ανάγκες να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ οι κτηριακές υποδομές του ΔΙΕΚ Αποκορώνου επιτρέπουν την προσβασιμότητα.

κ. Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, καλείστε να απαντήσετε:

εάν αποτελεί στόχο της περιφέρειας η ενίσχυση των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης που λειτουργούν στην Κρήτη με ένα τουλάχιστον εργαστήριο ειδικότητας, σύμφωνα με τις προτεραιότητές τους, ώστε να συνεχίσουν με στοχευμένη επιμόρφωση σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας να αποτελούν πραγματικό φάρο ανάπτυξης, ενίσχυσης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας.

Επίσης την στοχευμένη ενίσχυση του ΔΙΕΚ Αποκορώνου για την λειτουργία εργαστηρίου διδασκαλίας και επιμόρφωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς το κτίριο πληροί όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας.

Με τιμή
Κουκλινός Ανδρέας
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Χανίων – Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/620259/an-kouklinos-na-ginei-syberiliptiki-anavathmisi-ton-diek-stin-kriti-kai-tou-diek-apokoronou-me-ergastirio-gia-amea/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button