Xania

Διπλό φονικό στο Σφηνάρι: Συνεχίζεται η δίκη στο Εφετείο – Γιατί υπήρξε διακοπή

Το τελευταίο επεισόδιο της πολύκροτης υπόθεσης της διπλής δολοφονίας στο Σφηνάρι παίζεται σήμερα στο Εφετείο Χανίων.

Σήμερα, τρίτη ημέρα της δίκης, αναμένεται να βγει η απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους για την εμπλοκή τους στο διπλό φονικό τον Φεβρουάριο του 2015, με θύματα έναν 78χρονο και μια 66χρονη, που τους λήστεψαν και τους σκότωσαν μέσα στο σπίτι τους.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι καταθέσεις μαρτύρων, όσο και οι απολογίες των δύο κατηγορούμένων.

Η διαδικασία της δίκης ωστόσο διεκόπη καθώς στην αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης, παρεμβάλλονταν ο 57χρονος κατηγορούμενος που ανάγκασε την κ. Πρόεδρο να διακόψει αφού δεν σταματούσε και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της. Μετά από 15 λεπτά το προεδρείο επανήλθε στην έδρα του, με την πρόεδρο να τονίζει στον κατηγορούμενο ότι αν επαναλάβει τη στάση του θα τον αποβάλλει από την αίθουσα.

Το Σάββατο, η Εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος ο πρώτος κατηγορούμενος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και την τέλεση της ληστείας. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο πρότεινε επίσης ενοχή για συνέργεια στην τέλεση της πράξης.

Στο σημείο αυτό πάντως εξανεστησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης στο πλαίσιο των αγορευσεών τους την Δευτέρα (28/11) και τόνισαν ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί ένοχος για “συναυτουργία” και όχι για απλή συνέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι, πρωτόδικα, οι δύο φερόμενοι ως δράστες, σήμερα 57 και 40 ετών, καταδικάστηκαν με δις ισόβια, ενώ ο γιος του νεκρού άνδρα με 4 χρόνια για συνέργεια. Εν συνεχεία, στο Εφετείο που ακολούθησε αμφότεροι αθωώθηκαν, ενώ ο τρίτος είχε ήδη αποφυλακιστεί.

Με εντολή του εισαγγελέως του Αρείου Πάγκου η υπόθεση επανήλθε σε δεύτερο βαθμό και ενώ μερικές εβδομάδες νωρίτερα, είχε διαταχθεί η “προφυλάκιση” των δύο φερόμενων ως δραστών.

πηγή: creta24

diplo-foniko-sfinari-synechizetai-diki-efeteio-ypirxe-diakopi/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button