Xania

Εγκαίνια για το ρομποτικό σύστημα φαρμακείου και έναρξη του Εξωτερικού Παιδοδιαβητολογικού Ιατρείο του Γ.Ν. Χανίων παρουσία Μ. Γκάγκα

Επίσημη πρώτη σήμερα για το αυτοματοποιημένο ρομποτικό σύστημα του φαρμακείου στο νοσοκομείο Χανίων και το Εξωτερικό Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο.

Τα εγκαίνια του νέου αυτοματοποιημένου συστήματος για την καταγραφή και αποθήκευση των φαρμάκων στο νοσοκομείο και η επίσημη έναρξη του εξωτερικού παιδοδιαβητολογικού ιατρείου, του μοναδικού ανάλογου ιατρείου που λειτουργεί σε δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο σε ολόκληρη την χώρα, έγιναν το πρωί παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Όπως ανέφερε η κα Γκάγκα η οποία στη συνέχεια επιθεώρησε τα έργα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο νοσοκομείο Χανίων: «Έχουν γίνει πολλά από την προηγούμενη φορά που είχα έρθει στο νοσοκομείο, έχουν ανανεωθεί ήδη οι κλινικές, τα πατώματα, έρχεται καινούριος στεφανιογράφος, το σύστημα του φαρμακείου είναι μοναδικό στην Ελλάδα για την αποθήκευση και καταγραφή των φαρμάκων και είναι πλήρως αυτοματοποιημένο. Το νοσοκομείο Χανίων έχει κάνει άλματα στην ψηφιοποίηση και τον ψηφιακό φάκελο του ασθενούς. Τα Χανιά προχωράνε δυναμικά και αυτό το βλέπει ο Κρητικός».

Το αυτοματοποιημένο ρομποτικό σύστημα φαρμακείου

Κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις κλινικές του νοσοκομείου, ετέθη το θέμα του προσωπικού και των ειδικευομένων, καθώς και της αλλαγής που έγινε από την ηγεσία του υπουργείου υγείας στη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης και αφορά στους ειδικευόμενους σε τομείς όπως της γυναικολογίας και της ορθοπεδικής, μια αλλαγή που στην πράξη στέρησε από τον κλάδο της γενικής χειρουργικής ειδικευόμενους γιατρούς.

Η κα Γκάγκα απαντώντας στο θέμα αυτό δήλωσε ότι πρόκειται για μια παλαιότερη απόφαση που το υπουργείο προτίθεται και πρόκειται να αλλάξει. Επίσης συμπλήρωσε ως προς τους ειδικευόμενους ότι: «Το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με τη διοίκηση και του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ, για να προκηρυχθούν οι θέσεις που χρειάζονται. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο για την εκπαίδευση των ειδικευομένων και είναι κάτι που συζητάμε ήδη με τους προέδρους των σχολών και τους φοιτητές μας. Στα σχέδια του υπουργείου που έχουν ήδη εγκριθεί είναι η δημιουργία των clusters, δηλαδή νοσοκομεία που συνδέονται μεταξύ τους και οι ειδικευόμενοι στη διάρκεια της ειδικότητάς τους περνάνε όχι από 1 αλλά από 2-3 νοσοκομεία, κάτι που είναι σημαντικό τόσο για την εκπαίδευσή τους όσο και για τα ίδια τα νοσοκομεία»

Επίσης η αναπληρώτρια υπουργός, ενημερώθηκε για τη λειτουργία τμημάτων και κλινικών.

Η κα Γκάγκα τέλος απαντώντας επίσης για τις παραιτήσεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία δήλωσε:

«Είχαμε και παλαιότερα παραιτήσεις. Είχαμε δυο παραιτήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ, δυο τώρα και μια που επίκειται. Το ΕΣΥ δεν έχει περάσει εύκολα, πέρασαν 10 χρόνια κρίσης που έφευγαν 5 και ερχόταν 1, πάρα πολλοί γιατροί μας έφυγαν στο εξωτερικό και πάνω σε αυτό το κλίμα ήρθε μια πανδημία. Με την πανδημία βλέπετε ότι η Αμερική, η Αγγλία, χάνουν προσωπικό. Οι παραιτήσεις φτάνουν το 30% διεθνώς, άρα υπάρχει μια κόπωση. Θα αναστραφεί όμως η κατάσταση. Θέλουμε κλάδο νοσηλευτών γιατί η δουλειά είναι βαριά και δεν μπορείς να την κάνεις μέχρι τα 67, προχωράμε σε ρυθμίσεις και θέλουμε ένα ΕΣΥ που θα είναι ελκυστικό για όλο το προσωπικό».

Η επίσκεψή της στο νοσοκομείο Χανίων ολοκληρώθηκε με συνάντηση εργασίας με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, την Διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/602872/egkainia-gia-to-robotiko-systima-farmakeiou-kai-to-exoteriko-paidodiavitologiko-iatreio-tou-g-n-chanion-parousia-m-gkagka/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button