Xania

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη για τον ιατρικό τουρισμό

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη για τον ιατρικό τουρισμό:

«Για τα κέρδη των επιχειρηματιών Υγείας και των μεγαλοξενοδόχων, πασχίζει η περιφερειακή αρχή Κρήτης με την προώθηση του ιατρικού τουρισμού, σε βάρος των σύγχρονων αναγκών του λαού της Κρήτης στον τομέα της Υγείας.

Βλέπει ως «φιλέτο» στο «πιάτο» των επιχειρηματικών ομίλων (μεγαλοξενοδόχων, επιχειρήσεων Υγείας) και τις δημόσιες υποδομές Υγείας στην Κρήτη, για την εξασφάλιση «ακριβής πελατείας». Τις βλέπει ως προσοδοφόρα υπηρεσία για τους επιχειρηματίες στον τομέα της Υγείας και του Τουρισμού, μη αφήνοντας έξω από το «deal» ούτε το πανεπιστήμιο (ιατρικές σχολές, ερευνητικά κέντρα).

Ειδικά για την ανάπτυξη του αναπαραγωγικού τουρισμού, βασική επιδίωξη είναι η επέκταση του πεδίου κερδοφορίας των επιχειρηματικών κολοσσών που έχουν κυριαρχήσει στον τομέα αυτό. Τα κέρδη τους περιμένουν να γιγαντωθούν με την ανάπτυξή του, μέσω της ενίσχυσης της «πελατείας» τους, ακόμα και εκτός συνόρων. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των γυναικών και των υπογόνιμων ζευγαριών για πλήρη κάλυψη από το κράτος όλων των εξόδων και για τη δημιουργία δημόσιων Μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με όλο το αναγκαίο επιστημονικό δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

Η Περιφέρεια προωθεί τα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του τομέα της Υγείας, για Δημόσια Νοσοκομεία αυτοτελείς αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες που θα πουλάνε το τουριστικό προϊόν «Υγεία».

Αυτή είναι η λεγόμενη «ανάπτυξη» που υπηρετούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και η περιφερειακή αρχή που ακουμπά σε αυτά τα Κόμματα και υλοποιεί τις πολιτικές τους. Στα πλαίσια αυτής της «ανάπτυξης» εντάσσονται η υποβάθμιση των Δημόσιων Δομών Υγείας στην Κρήτη, το κλείσιμο κλινικών, η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, οι ουρές για ένα χειρουργείο, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, κτλ και από την άλλη η ισχυροποίηση των επιχειρηματικών ομίλων της ιδιωτικής Υγείας.

Από τη μια το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του όλων των αποχρώσεων και από την άλλη η Περιφερειακή Διοίκηση, που υλοποιεί σε επίπεδο Κρήτης όλες τις κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές, δε δίνουν φράγκο για την προστασία του λαού από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς. Δε δίνουν φράγκο ούτε για την υγεία και τη ζωή του λαού.

Απέναντι σε αυτό το κράτος, στην εκάστοτε κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή, χρειάζεται ο λαός να δυναμώσει τον αγώνα του για όλες τις σύγχρονες ανάγκες του, για τα δικαιώματά του. Να δυναμώσει την πάλη του για ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας για όλους. Με αύξηση της χρηματοδότησης της Υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να δυναμώσει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, που είναι η δύναμη στήριγμα στους λαϊκούς αγώνες και που εγγυάται μάχιμη, συνεπή, 100% λαϊκή αντιπολίτευση».

https://creta24.gr/laiki-syspeirosi-tis-diloseis-perifereiarchi-ton-iatriko-toyrismo/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button