Xania

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τίμησαν την 9η Μάη

Το πρωί της 9ης Μαΐου η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των 33 Σοβιετικών Στρατιωτών στον Άγιο Λουκά που έπεσαν στην Κρήτη την περίοδο 1941-1945.

Στεφάνια κατέθεσαν ο γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, Σπύρος Αγριμάκης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Μπάμπης Πετράκης και ο Σπύρος Δαράκης, μέλος του ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-45.

«Τιμάμε με περηφάνια την 9η Μάη, ημέρα σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών που σήμανε το τέλος του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου. Τιμάμε τα εκατομμύρια των νεκρών που με κάθε τρόπο σήκωσαν κεφάλι και συνέτριψαν το φασισμό-ναζισμό στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Τιμάμε τους λαούς του κόσμου, που με την πρωτοπόρα συμβολή της ΕΣΣΔ, νίκησαν το τέρας του φασισμού. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του ΚΚΕ που αποτέλεσε τον κύριο αιμοδότη του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων, που πρωτοστάτησαν στην αντιφασιστική πάλη και στη χώρα μας.

79 χρόνια μετά εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τις λαμπρές σελίδες της ιστορίας που έγραψαν οι λαοί όλου του κόσμου και απέδειξαν πως μπροστά σε αποφασισμένους και οργανωμένους λαούς, κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Απέδειξαν πως απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός είναι η μόνη απάντηση για το συμφέρον των λαών.

Σήμερα, που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις και η πολεμική αναμέτρηση μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και το ευρασιατικό μπλοκ εντείνεται. Που το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ αφανίζει έναν ολόκληρο λαό στην Παλαιστίνη και που νέες εστίες πολέμου ξεπηδούν στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, στην Ερυθρά Θάλασσα. Σήμερα που η χώρα μας εμπλέκεται και πρωτοστατεί όλο πιο ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς ανά την υφήλιο, ο λαός μας έχει κάθε λόγο να ξεσηκωθεί.

Να οργανώσει την πάλη του και να δυναμώσει τη διεκδίκηση για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα από την Ερυθρά Θάλασσα και να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα. Για να μη μετατρέπεται η χώρα μας σε ένα τεράστιο ορμητήριο πολέμου αλλά και σε στόχο αντιποίνων από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κάθε άνθρωπος που εξοργίζεται από το αιματοκύλισμα γειτονικών λαών χρειάζεται να καταδικάσει τα κόμματα του ευρωατλαντισμού, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση που ψηφίζουν κάθε πολεμική απόφαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και στηρίζουν τελικά το έγκλημα που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή.

Είναι τα ίδια κόμματα που δήθεν κλαίνε για τους νεκρούς των πολέμων και αγωνιούν και την άνοδο της ακροδεξιάς, για τα λαϊκά προβλήματα που γιγαντώνονται, αποκρύπτοντας συνειδητά από τον λαό μας πως ο φασισμός, οι πόλεμοι, η ακρίβεια και η εκμετάλλευση είναι γέννημα-θρέμμα του σάπιου συστήματος που υπηρετούν. Δε θα τους περάσει όμως. Όσο μελάνι κι αν χύσουν ούτε την ιστορία μπορούν να ξαναγράψουν, ούτε τη βάρβαρη πραγματικότητα που ζει ο λαός μας μπορούν να κρύψουν.

Για τον λαό μας η ελπίδα βρίσκεται στο δυνάμωμα των εργατικών λαϊκών αγώνων και στην ενίσχυση του ΚΚΕ που σταθερά και αποφασιστικά αντιπαλεύει αυτή την πολιτική, που καταθέτει όλες του τις δυνάμεις, στον δρόμο του αγώνα αλλά και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στην πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών απέναντι στα συμφέροντα των λίγων. Με ισχυρό ΚΚΕ και τον λαό στο προσκήνιο, θα τα καταφέρουμε».

https://creta24.gr/i-te-chanion-tou-kke-kai-to-parartima-chanion-tis-peaea-dse-timisan-tin-9i-mai/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button