Xania

ΚΚΕ Χανίων:Πράξη πρόκλησης για τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας, η ανάρτηση πανό από νοσταλγούς της χούντας

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ του νομού Χανίων με ανακοίνωσή της εκφράζει την οργή όχι μόνο των μελών, των φίλων και των οπαδών του κόμματος αλλά και όλων όσων το πρωί της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου, 56 χρόνια, μετά από την επιβολή της δικτατορίας στη χώρα μας, ένιωσαν αηδιασμένοι και αγανακτισμένοι, όταν αντίκρισαν πανό, των νοσταλγών της χούντας, στα Μεγάλα Χωράφια.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Πρόκειται για μία πράξη πρόκληση για τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας ενάντια στη δικτατορία αλλά και στο σύστημα το οποίο την εξέθρεψε. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χούντα δεν ήρθε ουρανοκατέβατη, ούτε ήταν έργο μερικών ΄΄επίορκων αξιωματικών΄΄. Ήταν επιλογή του συνόλου της αστικής τάξης και των κομμάτων της χώρας μας και είχε την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται καλά από το αστικό πολιτικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί τα μορφώματα αυτά όταν και όπως τα χρειαστεί. Είναι υποκριτικό να μιλάνε για Δημοκρατία όλοι αυτοί οι οποίοι έκατσαν με περίσσια προσοχή στη Βουλή, στην ομιλία του Ζελένσκι και χειροκρότησαν τους φασίστες των Αζόφ. Είναι, τουλάχιστον, προκλητικό με αφορμή την υπόθεση με το κόμμα του ναζί Κασιδιάρη, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, όλοι αυτοί οι οποίοι ανέχονται και στρώνουν το έδαφος με την πολιτική τους στον ρατσισμό και τον ναζισμό. Είναι ντροπή για τους νεκρούς του τότε αλλά του σήμερα, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μελών του ΚΚΕ και Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, για τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, για την επίθεση στον 16χρονο μαθητή Λυκείου στο Π. Φάληρο, για τις επιθέσεις σε καταστήματα και κοινότητες μεταναστών και για μία σειρά άλλων εγκλημάτων, όταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζουν τέλος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία αν είχε ολοκληρωθεί, δεν θα έμπαινε θέμα για τη συμμετοχή τέτοιων ναζιστών εγκληματιών στις εκλογές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο φασισμός είναι κομμάτι του συστήματος και ότι μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να βάλει τέρμα στη δράση τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων αλλά και δράσεων όπως αυτή την οποία αντικρύσαμε στα Μεγάλα Χωράφια. 56 χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, ο αγώνας ενάντια στο σύστημα το οποίο εκτρέφει το φασισμό τη δικτατορία του κεφαλαίου, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο συνεχίζεται.

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης απέναντι σε όλο αυτά. Κάθε βήμα ισχυροποίησης του Κόμματος συνιστά βήμα ισχυροποίησης της εργατικής – λαϊκής δράσης, της μόνης ικανής να ανακόψει τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, του κράτους και των διεθνών συμμάχων της,να ανοίξει δρόμο για την προοπτική, την πραγματικά ελπιδοφόρα οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

https://creta24.gr/kke-chanion-praxi-proklisis-toys-agones-tis-thysies-laoy-mas-anartisi-pano-nostalgoys-tis-choyntas/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button