Xania

Λαϊκή Συσπείρωση: Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι σε Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Χανίων

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, με θέμα «Συνεχίζουμε! 100% Λαϊκή Μαχητική Αντιπολίτευση! Η ελπίδα για τον λαό είναι εδώ!». Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι σε Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Χανίων.

Ο Μπάμπης Λουτσέτης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Γνωρίζουμε ότι διεκδικώντας την Δημοτική αρχή, δίνουμε έναν ωραίο αγώνα μαζί με τον Χανιώτικο Λαό.

Έναν αγώνα δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα δίκαιο και τίμιο.

Δύσκολο γιατί οι προσπάθειές μας θα πραγματοποιούνται μέσα από έναν θεσμό που λειτουργεί με τα ασφυκτικά κριτήρια ενός κράτους που είναι εχθρικό απέναντι στις ανάγκες μας.

Δίκαιο και τίμιο γιατί αφορά τις ίδιες τις ανάγκες του Χανιώτικου Λαού και των παιδιών μας, την ποιότητα ζωής μας, την ίδια μας την ζωή και τις διεκδικήσεις μας.

……….

Γιατί για εμάς, όμορφη είναι μια πόλη που αγωνίζεται να βάλει μπροστά τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

……..

Στην πράξη έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σταθερή πυξίδα τις ανάγκες του λαού της περιοχής

Δεν ήρθαμε από τον ουρανό. Έχουμε δώσει διαπιστευτήρια στον Χανιώτικο Λαό, πολλά χρόνια τώρα με συνέπεια λόγων και πράξεων. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σταθερά αποκαλύπτουμε την ουσία των προβλημάτων της πόλης και του λαού, τις αιτίες, απορρίπτοντας αγωνιστικά, τη κυρίαρχη πολιτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

……….

Δήμος είναι ο λαός της κάθε περιοχής, είναι η ζωή του, είναι η καθημερινή λειτουργία και η ικανοποίηση των αναγκών του, η στήριξή του.

Γι’ αυτό και στο κέντρο της προσοχής μας και των αγώνων μας τόσα χρόνια βρίσκονται τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους, οι γειτονιές μας και οι αναγκαίες υποδομές σε χώρους αναψυχής και πρασίνου αθλητισμού και πολιτισμού.

Όταν οι άλλες παρατάξεις έδιναν πίστωση χρόνου στο «νέο πρόσωπο» της δημοτικής αρχής του Κ. Σημανδηράκη εμείς δικαιωθήκαμε που από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε απέναντι, καθώς γρήγορα απέδειξε ότι ήταν και είναι φτιαγμένη με «παλιά» υλικά.

Η στήριξη της δημοτικής αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ αποδεικνύει την ουσιαστική συμφωνία των κομμάτων αυτών στον σχεδιασμό ανάπτυξης των Χανίων για λίγους και εκλεκτούς, μακριά από τις ανάγκες της πλειοψηφίας των Χανιωτών.

Επί τέσσερα χρόνια βρεθήκαμε εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση, σε θέση μαχητικής αντιπολίτευσης με διεκδικήσεις, προτάσεις, καταγγέλλοντας και καταψηφίζοντας την πολιτική της διοίκησης Σημανδηράκη.

Η εμπειρία μας όμως λέει ότι οι όποιες θετικές εξελίξεις από τις παρεμβάσεις μας αυτές, υπάρχουν μόνο όταν αυτές συνδυάζονται με την διεκδίκηση και κινητοποίηση των φορέων και σωματείων της πόλης μας. Όταν εκτίθενται πολιτικά οι διοικούντες για την στρατηγική που ακολουθούν, όταν νιώθουν στον λαιμό τους την ανάσα του λαϊκού κινήματος, μόνο υπό την πίεση αυτή αναγκάζονται να λάβουν κάποιες θετικές αποφάσεις για εμάς:

Έτσι πιέστηκε και άλλαξε στάση η δημοτική αρχή στο θέμα της εμπορευματοποίησης και ξενοδοχοποίησης του λόφου Καστέλι, όπου παρά τις αρχικές τοποθετήσεις της δημοτικής αρχής ότι η πρότασή μας για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο ήταν ανεδαφική, τελικά αναγκάστηκε να την δεχτεί όταν αυτή υιοθετήθηκε από τους κλαδικούς συλλόγους των Μηχανικών και από το ΤΕΕ.
Έτσι πιέστηκε και άλλαξε και την κυκλοφοριακή μελέτη πέριξ του 1ου λυκείου και του 5ου γυμνασίου της Νέας Χώρας που ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των επενδυτών – ξενοδόχων, υποβαθμίζοντας την λειτουργία των σχολείων της Ν. Χώρας.
Έτσι πιέστηκε και υπαναχώρησε από την προσπάθειά της να νομιμοποιήσει μέσω του ΣΒΑΚ την απόφασή της να μετατρέψει σε έναν «πολυτροπικό» μεταφορικό κόμβο και απέραντο πάρκινγκ 800 θέσεων στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου.
Σε μια πόλη που δεν αλλάζει πλάκα πεζοδρομίου όταν αυτή δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των ξενοδόχων και των τουριστικών γραφείων της πόλης, και που μνημεία όπως το Ιτζεδίν καταρρέουν, τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι η μαζική παρέμβαση των κινημάτων, των πρωτοβουλιών, των φορέων και των σωματείων της πόλης είναι αυτή που μπορεί να βάλει ένα φρένο στην άκρατη άλωση της πόλης από τα ιδιωτικά συμφέροντα».

 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», την οποία παραθέτουμε:

“Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είμαστε εδώ σήμερα ξανά αγωνιστές όλων των ηλικιών, των κλάδων και φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος, των αγροτών,των επαγγελματοβιοτεχνών, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας, της νεολαίας.

Ερχόμαστε μέσα από πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις στους δρόμους του αγώνα αλλά και μετά από το θετικό αποτέλεσμα για το λαό μας μέσα σε έναν κατά τα άλλα αρνητικό συσχετισμό που είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, αλλά και στα Χανιά.

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα ριχνόμαστε από σήμερα στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας. Έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κρήτης και στους δήμους της.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης.

Απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις, να συναντηθούμε στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική του συστήματος, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ.

Η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης, γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα όπως είναι οι προϋπολογισμοί, ο προσανατολισμός των έργων, τα επιχειρηματικά μεγάλα σχέδια, η προκλητική απουσία κράτους ,όταν πρόκειται για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των λαϊκών περιουσιών από φυσικές καταστροφές. Είναι εκπληκτική η ταχύτητα, του ίδιου αναποτελεσματικού, για το λαό, αστικού κράτους όταν πρόκειται να τρέξουν χρηματοδοτικά πακέτα σε επιχειρηματικούς ομίλους, επενδύσεις, με επιδοτήσεις εκατομμυρίων, βγαλμένα από την άγρια φορολόγηση των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Προωθούν και στηρίζουν έργα μόνο με βασικό κριτήριο, πόσο και ποια μεγάλα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα θα ωφεληθούν και όχι, όπως έπρεπε, πώς θα ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκλεγμένοι της στην Περιφέρεια στάθηκαν απέναντι στον Περιφερειάρχη που είχαν στηρίξει από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, και που από την αρχή είχε την πλήρη στήριξη της παράταξης της ΝΔ. Στάθηκαν απέναντι στις πολιτικές επιλογές και το έργο του, το οποίο είναι εχθρικό στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας του λαού της Κρήτης.

Έτσι και τώρα, λιγότερο από τρεις μήνες πριν τις εκλογές, η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Κρήτης, είμαστε η μόνη ρεαλιστική -μαχητική – αξιόπιστη απάντηση, στην αντίθεση που εκφράζουν πολλοί στην προοπτική μιας νέας τετραετίας Αρναουτάκη ,δηλαδή μιας νέας θητείας του Περιφερειάρχη ,το πρόσωπο του οποίου στηρίζει και η ΝΔ. Είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι Κρητικοί, πέρα από την κομματική τους επιλογή.

Γιατί ο συνδυασμός μας εκφράζει συνέπεια, συνέχεια, αγωνιστικότητα.

Παλέψαμε μαζί για:

– προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί σε κλείσιμο υπηρεσιών της Περιφέρειας.

-Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων της Περιφέρειας που διεκδικούν μόνιμη δουλειά.

– Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες, που καταβροχθίζουν τεράστια ποσά για έργα ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου, οδοποιίας και άλλα.

-Για να ικανοποιηθούν λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού.

-Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, σε ένα νησί όπου ακόμα και σήμερα μεγάλος αριθμός σχολικών αιθουσών λειτουργεί σε προκάτ, παρά τις χρόνιες υποσχέσεις για την αντικατάστασή τους από νέα σχολικά κτίρια όπως στη Κίσσαμο, στον Βάμο, στη Νέα Κυδωνία, στο Ακρωτήρι, στην πόλη των Χανίων.

-Για να είναι προτεραιότητα ο έλεγχος των σχολικών και όλων των δημόσιων κτιρίων ,για την αντισεισμική τους θωράκιση.

Φίλες και φίλοι, πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως σήμερα

δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής.

Οι συγκλίσεις πλέον είναι τέτοιες όπου τα αστικά κόμματα ανοιχτά στηρίζουν τους ίδιους υποψήφιους, ιδιαίτερα όπου η συμπόρευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι ισχυρή. Δεν περιμένουν τον καλπονοθευτικό σύστημα του 2ου γύρου. Και πριν ακόμα τις εκλογές θέλουν να σιγουρέψουν ότι θα βγουν οι άνθρωποί τους, εκείνοι, δηλαδή, των επιχειρηματικών συμφερόντων που στηρίζουν πολιτικά όλα τα αστικά κόμματα μαζί.

Είναι χαρακτηριστική η κοινή στήριξη που δίνουν μαζί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της Αττικής, στο Περιστέρι, στην Καισαριανή, στην Πάτρα, όπου εδώ και 9 χρόνια τον δήμο διοικούν οι κομμουνιστές με τον Κώστα Πελετίδη.

Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι άγνωστες οι αρμοδιότητες των Περιφερειών, των παλιών δηλαδή νομαρχιών.

Οι νόμοι που διαδοχικά έχουν περάσει Καποδίστριας (ΝΔ), Καλλικράτης (ΠΑΣΟΚ), Κλεισθένης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), οι πρόσφατοι των υπουργών της ΝΔ Βορίδη και Θεοδωρικάκου μέσα στην πανδημία, αφαίρεσαν και το τελευταίο φύλλο συκής.

Υπάρχει το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα και πολιτικό ζήτημα που δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ Βαθμού αλλά για Κρατική Διοίκηση, για ένα ιδιότυπο κρατικό μηχανισμό του υπουργείου Εσωτερικών που παίζει το ρόλο γραφείου διασύνδεσης των επιχειρηματικών συμφερόντων με αποφάσεις που λαμβάνονται έξω και πέρα από τα αιρετά σώματα που έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Οι διαδοχικές μεταρρυθμίσεις έχουν αποτυπώσει πλήρως τη θέση του ΚΚΕ ότι πρόκειται για τοπική διοίκηση και όχι αυτοδιοίκηση.

Στην Περιφέρεια Κρήτης για όλα αποφασίζει μία κλειστή ομάδα, η οικονομική επιτροπή η οποία έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων, στην οποία απόλυτη πλειοψηφία έχει ο περιφερειάρχης. Ειδικά το περιφερειακό συμβούλιο έχει μετατραπεί σε ένα διακοσμητικό όργανο σχεδόν χωρίς καμία αποφασιστικού χαρακτήρα αρμοδιότητα για τα σοβαρά και μεγάλα θέματα. Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις μπορούν να παρθούν χωρίς καθόλου συζήτηση, αλλά και αποφάσεις κρίσιμες που εμποδίζουν αρνητικές για το λαό εξελίξεις μπορούν να παρακαμφθούν με μία κοινή υπουργική απόφαση.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν είναι καλή αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μοιρολατρικά και με ηττοπάθεια.

Η υπεράσπιση και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του νησιού απαιτεί σύγκρουση με αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, απαιτεί αποφασισμένο αγώνα από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, τη νεολαία. Έχει ανάγκη μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο από εκλεγμένους που θα συμβάλλουν στην συγκρότηση μιας μεγάλης μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή ένωση.

Γιατί όλοι βλέπουμε ,με τα ίδια μας τα μάτια, με ανησυχία ,το γεγονός ότι αυτή η στρατηγική, αυτή η πολιτική αφήνει πλέον πίσω της θύματα, πολλά θύματα και δεν πρέπει παθητικά και μοιρολατρικά να περιμένουμε την επόμενη μεγάλη ανθρωποθυσία στο βωμό τους κέρδους.

Η περιφέρεια Κρήτης έχει αρμοδιότητες για την διαχείριση των απορριμάτων, την πολιτική προστασία, την αντιπλημμυρική θωράκιση και τη διευθέτηση ποταμών και ρεμάτων, για έργα και υποδομές κρίσιμες για την προστασία και τη λειτουργία των πόλεων.

Όλοι μπορούν να αναρωτηθούν, μετά τις μεγάλες καταστροφές με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές τί άλλαξε;

Μετά τις καταστροφικές αλλά και φονικές πλημμύρες σε Χανιά και Ρέθυμνο το 2019, στη Χερσόνησο το 2020 στην Αγία Πελαγία και στη Σητεία το 2022 οι οποίες ήταν αποτέλεσμα του ότι οι αρμόδιοι δήμοι και περιφέρειες δεν είχαν προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες όπως ο καθαρισμός ποταμών και ρεμάτων εδώ και δεκαετίες καθώς και η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Ακόμα, μετά από τόσο καιρό, η αποκατάσταση των ζημιών αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί. Τα έργα προχωρούν σε ρυθμούς χελώνας. Βλέπουμε την κατάσταση στον ΒΟΑΚ, στο επαρχιακό δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο και αλλού, οικισμοί και σπίτια που έχουν από τότε πληγεί και παραμένουν το ίδιο κατεστραμμένα.

Και τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι βασικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας ήταν έξω από τους πανομοιότυπους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας Κρήτης.

Γιατί άραγε;

Γιατί οι στόχοι της κεντρικής κυβέρνησης, για να κλειδώσουν τα “πρωτογενή πλεονάσματα”, φορτώνονται στις πλάτες του εργαζόμενου λαού, τόσο από τη φοροληστεία, όσο και από την πλευρά των περικοπών στις περιφέρειες και τους δήμους, ακόμα και για στοιχειώδη πράγματα. Με επιπλέον λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος από την πολιτική της ανταποδοτικότητας, όλων των υπηρεσιών, που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν. Η γνωστή από το έγκλημα στα Τέμπη λογική κόστους οφέλους.

Οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι (φόρος που πηγαίνει για την τοπική διοίκηση) είναι ίσα ίσα για να καλύπτουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Και μπαίνει το ερώτημα: γιατί δεν διεκδίκησαν ποτέ τα χρήματα από τον κρατικό προυπολογισμό ;

Δεν τα διεκδικούν για τον ίδιο λόγο που δεν διεκδίκησαν ποτέ και οι προηγούμενοι. Για να εξασφαλίζεται ζεστό χρήμα για τους αναπτυξιακούς νόμους, για τα ΣΔΙΤ. Φοροελαφρύνσεις, εισφοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων πάσης φύσεως.

Όσον αφορά τα αναγκαία έργα που διαφημίζουν, τα περισσότερα είναι κωδικοί και προϋπολογισμοί και έργα στα χαρτιά, που μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο.

Χρήμα και με γρήγορες διαδικασίες τρέχει εκεί όπου έχουν ενδιαφέρον οι tour operators, το τουριστικό κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι .

Όλες οι υπηρεσίες, οι μελέτες επισημαίνουν ότι η κατάσταση των βασικών υποδομών διαμορφώνει μία εξαιρετικά επικίνδυνη συνθήκη εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, εξαιτίας της αποσπασματικότητας και της ανύπαρκτης συντήρησης, της εμπορευματοποίησης και εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Κρήτης δεν έχει τα απαραίτητα μηχανήματα ή δεν έχει το ανάλογο προσωπικό να τα λειτουργήσει . Χρησιμοποιεί μηχανήματα ιδιωτών.

Δεν είναι μοιραίο να υπάρχει πλήρης απουσία δράσεων και παρεμβάσεων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως κανονικότητα στη ζωή μας το “πάμε και όπου βγει.”

Είμαστε στο 2023 ,την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης ,όπως υπερηφανεύονται να λένε και ακόμα υπάρχουν βόθροι στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, ακόμα και σε περιοχές που μας τροφοδοτούν με πόσιμο νερό, όπως Αρμένοι, Στύλος τα χωριά της κοιλάδας του Κερίτη.

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το λαό της περιοχής σε δωρεάν υγεία, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ανατριχιαστικές εικόνες από ιδιωτικά γηροκομεία που λειτουργούν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγείας και ασφάλειας, χωρίς βασικές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Η περιφέρεια “παρακολουθεί και καταγράφει και κάνει συστάσεις με βάση το νομοθετικό πλαίσιο”!

Η φροντίδα των ηλικιωμένων έχει γίνει μια επικερδής επιχείρηση με άθλιες υπηρεσίες και ανεξέλεγκτη δράση των κλινικαρχών.

 

Αποδεικνύεται ανάγλυφα ότι για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι πρέπει να χάσει το κεφάλαιο!

Ένα σημαντικό ποσοστό του νησιώτικου πληθυσμού ζει κάτω από το όριο φτώχειας , σε συνθήκες παραγωγής τεράστιου πλούτου.

Η Περιφερειακή Αρχή ενώ απουσίαζε για τις λαϊκές ανάγκες ήταν παρούσα και σβέλτη για τις ανάγκες των πράσινων επενδυτών. Το περιφερειακό σχέδιο προσαρμογής που εγκρίθηκε είναι κάλεσμα προς τους περίφημους επενδυτές να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Ποιος θα πληρώσει αυτό το σχέδιο;

Ο λαός της Κρήτης .Είτε σαν εργαζόμενος που θα δουλέψει γι αυτές τις επενδύσεις, είτε σαν φορολογούμενος είτε σαν χρήστης.

Οι όροι της «πράσινης μετάβασης» είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση γης, υδάτων, δασών και υγείας. Και προϋπόθεση των «πράσινων επενδύσεων» είναι η επιδείνωση και επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, διαχείριση αποβλήτων με καύση απορριμμάτων. Περιέχει έργα και δράσεις που ούτε προστατεύουν το περιβάλλον, ούτε εξασφαλίζουν φθηνή ενέργεια για το λαό, ούτε προσανατολίζουν τα χρήματα στην πραγματική πολιτική προστασία από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς, ούτε δημιουργούν ελεύθερους χώρους με δωρεάν πρόσβαση του λαού, ούτε εξασφαλίζουν ποιοτική κατοικία ή άλλες υποδομές αναγκαίες για την υγεία του λαού.

Βάζουμε ανοικτά το ζήτημα στο λαό της , στους εργαζόμενους ότι χρειάζεται η ανατροπή αυτής της κατάστασης γιατί δυστυχώς αυτή η πολιτική όσο συνεχίζει και διαιωνίζεται, θα αφήνει πίσω της μόνο θύματα και τίποτα παραπάνω.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, δε μπορώ να μην αναφερθώ, βέβαια, στο μεγάλο αγκάθι του νησιού μας , στη βάση της Σούδας.

Η Περιφερειακή Αρχή προγραμμάτιζε με θρησκευτική ευλάβεια την παρουσία της σε φιέστες και υποδεχόταν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της αμερικάνικης βάσης της Σούδας την ώρα που βομβαρδίζουν και σκοτώνουν γειτονικούς λαούς ενώ ταυτόχρονα εμείς γινόμαστε στόχος αντιποίνων. Χωρίς ενδοιασμούς συμφώνησε και στήριξε τα σχέδια επέκτασής της, εξυπηρετώντας τα μελλοντικά σχέδια των Αμερικάνων για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στα Νότια και Νοτιοδυτικά της Κρήτης, για τους αγωγούς μεταφοράς ενέργειας από τη Βόρια Αφρική προς την Ευρώπη μέσω του νησιού μας, για τις τεράστιες επενδύσεις τους που σχετίζονται με το χτίσιμο και την εξαγορά ξενοδοχείων.

Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των νατοϊκών!

Φίλες και φίλοι, χρειάζεται η συσπείρωση όλου του λαού στην πάλη για τα μικρότερα και μεγαλύτερα ζητήματα που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε.

Όπως για παράδειγμα η υπεράσπιση της παραλίας στα Φαλάσαρνα που, παρότι η μελέτη οικοδόμησης ξενοδοχείου στην παραλία ψηφίστηκε από την περιφέρεια, ο λαός του νομού μας , με την κινητοποίησή του, το απότρεψε.

Έτσι να υπερασπιστούμε την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του νησιού , οι οποίες ανήκουν σε όλους και όλες και όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που τις φράζουν, τις μπαζώνουν, δρουν ανενόχλητα και ανεξέλεγκτα χωρίς μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βρέθηκαν πλάι στους αγώνες και στήριξαν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Ήταν δίπλα στους αγώνες των εργατών, των διανομέων, των οικοδόμων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των καλλιτεχνών, των εμποροϋπάλληλων για να μην δουλεύουν ώρες ατελείωτες με τις λευκές νύχτες, τις μαύρες Παρασκευές και τις ακόμα πιο μαύρες Κυριακές που τα μαγαζιά ανοίγουν με αποφάσεις Δήμων και Περιφέρειας.

Δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υγειονομικούς όπως κάναμε μέσα στην πανδημία. Δίπλα στους αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης που παλεύουν για επιβίωση.

Δίπλα στη νεολαία ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

Εμείς είμαστε με όλους και όλες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής ενός συστήματος που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, με όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα και βγαίνουν στον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους, μαζί τους και όλες τις φορές που κατάκλυσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα δίκαια αιτήματά τους.( επιτροπές αγώνα εργαζομένων για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο, για την προστασία του φαραγγιού της Κανδάνου, για τις ανεμογεννήτριες στο Αποπηγάδι, για την παράκαμψη των Τοπολίων, για τα νερά των πηγών των Αρμένων, για τη σωτηρία των παραλιών Φαλασαρνα, Ελαφονησίου, Μπάλου, για το γυψωρυχείο στο Στόμιο, για τη βελτίωση της δακοκτονίας και για μια σειρά εργασιακών θεμάτων).

Απάντηση σ’ αυτήν την πολιτική, απάντηση από τη σκοπιά του λαϊκού συμφέροντος είναι η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που έχει γνώση, εμπειρία, δουλεμένες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, για να αντιμετωπίσει ο λαός μια δύσκολη καθημερινότητα.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, στην αντεπίθεση που είναι η δική μας απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου που επεξεργάζονται οι ενώσεις τους όπως η ΕΕ και υλοποιούν τα κόμματά τους, εξειδικεύουν οι εκλεκτοί τους στους δήμους και τις περιφέρειες. Είμαστε στην πρώτη γραμμή:

Για το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος κατά προτεραιότητα όλων των αναγκαίων έργων και μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί), Οι επεξεργασμένες θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που έχουν κατατεθεί με πολλούς τρόπους θέλουμε να αποτελέσουν στόχους πάλης του λαού μας για μην συνεχίσει να είναι η Κρήτη ένα “ανοχύρωτο νησί”, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι και πνιγόμαστε το χειμώνα.
Τη διαχείριση των απορριμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία και τα καρκινογόνα εργοστάσια καύσης. Με ανακύκλωση στην πηγή, από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμάτων και κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης.
Για την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς,
υποδομές αθλητισμού (αποκατάσταση και λειτουργία του επί σειρά ετών κλειστού κολυμβητηρίου στα Κουνουπιδιανά και κολυμβητηρίου Νέας Χώρας, ανάπλαση εθνικού σταδίου.)
πολιτισμού( αποκατάσταση Νεωρίων, κτιρίων στον λόφο Καστέλι, βίλα Σβαρτς και Πολογιώργη , ενετικών τάφρων και τειχών, ιστορικό αρχείο Κρήτης , μνημείο μαχης της Κρήτης, Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη…
ελεύθερων χώρων ( στρατόπεδο Μαρκοπούλου και άλλων που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης. Αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών και όχι ξεπούλημα του χώρου του παλιού ψυχιατρείου.)
Χρηματοδότηση των φορέων και των ερασιτεχνικών σωματείων για τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις γειτονιές ,στις πόλεις και στα χωριά.
Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση. ( αποκατάσταση φράγματος Βαλσαμιώτη, λιμνοδεξαμενών Έλους, Κουντούρας,Αγίων Θεοδώρων Χρυσοσκαλίτισσας, φράγμα Ταυρωνίτη και Πλατάνου χωρίς ΣΔΙΤ, δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης βορειοανατολικού Αποκόρωνα και δίκτυα άρδευσης υψηλής ζώνης Αγιάς Κολυμπάρι)
Την ασφαλή και περιβαλλοντική διευθέτηση των ποταμών και ρεμάτων, τη διευθέτηση Ταυρωνίτη ,την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας ΒΟΑΚ από Κίσσαμο μέχρι Σητεία, χωρίς διόδια και από δημόσιες δαπάνες. Παράκαμψη Καστελίου, σύνδεση ΒΟΑΚ με λιμάνι Σούδας και αεροδρόμιο, παράκαμψη Τοπολίων, ολοκλήρωση οδικού άξονα προς Χρυσοσκαλίτισσα και άξονα Πλάτανος- Σφηνάρι. Παράκαμψη οδού Αγίας Μαρίνας.
Την προστασία του περιβάλλοντος: της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων.
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, για καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, με προμήθεια, εξοπλισμό όλων των αναγκαίων υποδομών, ασθενοφόρων. Με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στελέχωση και αναβάθμιση των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων.
Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας.
Τη διεκδίκηση κρατικών δομών φροντίδας της τρίτης ηλικίας
την προστασία των ΑμΕΑ μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικό.
Μαζί με τους εργαζόμενους τη νεολαία και όλο το λαό, με το εργατικό λαϊκό κίνημα να παρεμποδίσουμε την νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ.
Να δυναμώσουμε τη δράση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που σκορπούν το θάνατο και ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, τα θύματα του καπιταλισμού.
Να γίνει δωρεάν η συμμετοχή των δημοτών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (γήπεδα – κολυμβητήρια – γυμναστήρια – πολιτισμό – καλοκαιρινά κέντρα παιδικής δημιουργίας και ψυχαγωγίας, δημοτικές κατασκηνώσεις )
Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και την πολιτική”διαχείρισης της βλάβης”.

Δήμοι και Περιφέρειες είναι τμήματα αυτού του κράτους. Γι’ αυτό από θέσεις αντιπολίτευσης στεκόμαστε και εκεί που έχουμε την πλειοψηφία και εκεί που μπορούμε να την κατακτήσουμε και εκεί που παλεύουμε από θέσεις μειοψηφίας. Γι’ αυτό το κάλεσμα υπερψήφισης των συνδυασμών μας είναι και κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα παντού, για καθετί που δυσκολεύει, πιέζει,στερεί δικαιώματα, υπονομεύει κατακτήσεις».

Το Κόμμα και οι φορείς του κινήματος χτίζουν και διευρύνουν δεσμούς με όλο το λαό του νησιού. Μαζί με το ΚΚΕ, λοιπόν, με την Λαϊκή Συσπείρωση, με τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς στους Δήμους και στην Περιφέρεια, για να μην μετράμε χαμένες τετραετίες στον Δήμο και την Περιφέρεια!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ”.

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Νικήτας Μελισσάκης στον Δήμο Αποκόρωνα, Δημήτρης Ανθούσης στον Δήμο Πλατανιά, Γιώργος Φραγκιουδάκης στον Δήμο Κισσάμου και Γιώργος Γεωργιλάκης στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Στη συνέχεια, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, ακολούθησε λαϊκό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα «Εντέχνως λαϊκοί».

Πρώτοι υποψήφιοι στην ΠΕ Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης

Μαρινάκης Αλέκος: Πολιτικός Επιστήμων, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Χανίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Αλαμάνου Άντζελα: Αυτοαπασχολούμενη Επαγγελματοβιοτέχνης, πρόεδος του Συλλόγου Γυναικών ν. Χανίων

Αποστολάκης Σήφης: Αρχιμάγειρας, Πρόεδρος σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων

Βουρλάκης Νίκος: Έμπορος, Μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, π. Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ν. Χανίων, μέλος του Δ.Σ της Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρημετικότητας

Γαυγιωτάκη Μαρία: Μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, εκπαιδευτικός, Φιλόλογος

Γιαννάκη Μαρία: Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων, της Ένωσης Γονέων Χανίων, της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης και του Δ.Σ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Κατζουράκη-Κομνηνού Δομινίκη: Κοινωνική Λειτουργός στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, μέλος του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών-Παράρτημα Χανίων και του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών ν. Χανίων

Κουγεντάκης Στέλιος: Απόστρατος του Στρατού Ξηράς, μέλος της επιτροπής αποστράτων Ν.Χανίων

Μαρκάκης Στέλιος: Ξενοδοχοϋπάλληλος, απόφοιτος τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπολιώτη Σοφία: Ιατρός, παθολογοανατόμος
Νταγκουνάκης Μανώλης: Οικονομολόγος, Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Συνταξιούχων του Δημοσίου, πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πλατανιά

Ξανθουδάκης Μανώλης: Οικοδόμος, Πρόεδρος του Σωματείου Κατασκευών Ν. Χανίων

Παπαδομανωλάκης Μανώλης: Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Πρόεδρος στην Επιτροπή Ειρήνης Ν. Χανίων, μέλος του Εθνικού συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη

Παπαντωνάκη Αγγελική: Έμπορος

Πατσουράκη Ηλέκτρα: Βρεφονηπιοκόμος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων

Ρηγανάκος Φώτης: Μέλος του Δ.Σ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Σταυριανουδάκης Μανούσος: Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κτηνοτρόφων ν. Χανίων

Σγουράκη Έφη: Λογίστρια, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Χανίων και του Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων

ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων

Λουτσέτης Μπάμπης: Πολιτικός Μηχανικός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Δημοικός Σύμβουλος Χανίων

α/α Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα
1 Αθυμαρίτη Μαρία

Ξενοδοχουπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Ν. Χανίων

2 Βουτετάκη Κατερίνα

ψυχολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, πρώην δημοτική σύμβουλος και πρώην γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

3 Γραμβουσάκη Δήμητρα

Συνταξιούχος, πρώην αντιδήμαρχος Νέα Κυδωνίας

4 Εμμανουηλίδης Γιώργος Πρόεδρος Σωματείου Διανομέων
5 Ευθυμίου Γιάννης Πολιτικός Μηχανικός
6 Ζωγραφάκης Νίκος αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας
7 Κατσαντώνης Νίκος

Φαρμακοποιός, Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φαρμοκοποιών Χανίων

8 Κελάκη Μαρία Σύμβουλος Τοπικής κοινότητας Κουνουπιδιανών
9 Κλωνιζάκης Μιλτιάδης

Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε.- ΤΔΚ , Μέλος ΔΣ ΣΠΜΕ, πρόεδρος Γυλλόγου Γονέων 9ου Δημοτικού και αντιπρόεδρος Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων

10 Λαγωνικάκης Φραγκιός

Κοινωνιολόγος με σπουδές στις ανθρωπιστικές επιστήμες, αυτοαπασχολούμενος

11 Λεβεντάκης Δημήτρης

Συνταξιούχος Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χανίων, πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων

12 Μαθιουδάκης Βάσιας

Μάγειρας, γραμματέας του Σωματείου Επισιτισμού Ν.Χανίων

13 Μαμμάκας Σταμάτης Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων
14 Μανωλακάκης Ευτύχης

Πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χανίων, ποτοποιός, εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

15 Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη

Νοσηλεύτρια, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων

16 Μαρινάκης Σωτήρης Συντονιστής πρωτοβουλίας κατοίκων Σταυρού, έχει διατελέσει πρόεδρος εργαζομένων στη Royal Bank of Scotland, εκπρόσωπος των εργαζομένων ξένων τραπεζών στην Ελλάδα και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τραπεζικών Υπαλλήλων (ΟΤΟΕ)
17 Μαρκογιαννάκης Γρηγόρης Συνταξιούχος ΔΕΗ
18 Μπαρδάτσος Δημοσθένης (Δήμος) Ιδιωτικός υπάλληλος, Ταμίας Αθλητικού Συλλόγου ΟΦΧ Πανχανιακού – ΑΟΔΑ
19 Μπαχαντάκης Σήφης Εκπαιδευτικός Β/Θμιας εκπ/σης, Μηχανολόγος
20 Μπομπολάκης Φώτης

Μηχανικός Δομικών Έργων, Ελεύθερος Επαγγελματίας στον χώρο της μικροζυθοποιείας

21 Μπυράκης Γιώργος Ιδιωτικός Υπάλληλος, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
22 Νικολοπούλου Κατερίνα Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Χανίων, μέλος του Συλλόγου Γυναικών ν. Χανίων
23 Ντουσάκης Βαγγέλης Ζωγράφος
24 Οικονομάκος Βασίλειος

Ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, πρόεδρος Σωματείου επιχειρηματιών εστίασης Ν. Χανίων

25 Πανιεράκη Ζωή Έμπορος
26 Παπαβασιλείου Σοφία Πολιτικός Μηχανικός
27 Παπαδαντωνάκη Μέλπω Ιδιωτική Υπάλληλος, γραμματέας Τ.Σ. Χανίων της ΚΝΕ
28 Παπαντωνάκης Νίκος Μέλος του Δ.Σ. του σωματείου συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Ν. Χανίων, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Χανίων, πρώην μέλος του ΔΣ του δημοτικού γηροκομείου για χρόνια.
29 Πετράκης Γιώργος

Μηχανικός αυτοκινήτων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μηχανικών Αυτοκινήτων, εκλεγμένος στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδος, ποδοσφαιριστής του Αθλητικού Συλλόγου Ίκαρος Μουρνιών

30 Πέτρου Εμμανουέλα

Ταμίας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν.Χανίων

31 Σκαραντωνάκης Μπάμπης Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός
32 Ταβερνάρης Τάσος

Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατία

33 Τραχανατζής Κώστας Αναπληρωτής Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Χανίων και μέλος τοπικού συμβουλίου κοινότητας Δαράτσου
34 Τσαουσάκος Γιώργος Μέλος της διοίκησης του νομαρχιακού παραρτήματος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, πρώην πρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.
35 Τσουκάτος Γιάννης Αρχιτέκτονας μηχανικός, με χρόνια και ενεργή συνεισφορά στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης της πόλης των Χανίων.
36 Τσουπάκης Νίκος

Πρόεδρος του σωματείου Τροφίμων και Ποτών Ν.Χανίων

37 Φιλοϊτης Χρήστος Αυτοαπασχολούμενος Βυρσοδέψης
38 Χαραλαμπάκη Αργυρώ Δασκάλα, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων
39 Χιωτάκης Κώστας Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού

https://creta24.gr/laiki-syspeirosi-paroysiastikan-oi-protoi-ypopsifioi-se-perifereia-kritis-dimo-chanion/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button