Xania

Με επιτυχία η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μάλεμε με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μάλεμε, με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή του Κόμματος.

Στην ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ αναφέρεται:

«Ο Μ. Συντυχάκης κάλεσε τον λαό και τη νεολαία στις 9 Ιουνίου να πάνε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και να το «καρφώσουν» αποφασιστικά, κόντρα σε όσους και όσα τους ταλαιπωρούν, να δώσουν απάντηση στην κοροϊδία. Να ψηφίσουν μαζικά, αντισυστημικά στοχεύοντας κατευθείαν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση της αδικίας, να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!

Αναφέρθηκε στην εμπλοκή της χώρας σε δύο πολέμους στην περιοχή που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ. Επιπλέον τόνισε πως πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος τους λαού και της νεολαίας μας, πίσω από κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους, βρίσκονται οι κατευθύνσεις και οι οδηγίες της ΕΕ που όλοι μαζί -πλην ΚΚΕ- ψηφίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Για όλα αυτά ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές!

Κάλεσε τον λαό και τη νεολαία του Πλατανιά, των Χανίων, όλης της Κρήτης και της χώρας στις 9 του Ιούνη να στηρίξουν αυτούς που βλέπουν καθημερινά στο πλευρό τους. Τα μέλη και τα στελέχη, τους βουλευτές, τους φίλους του ΚΚΕ, που παρατάνε τις δουλειές τους και τρέχουν να υπερασπιστούν τα λαϊκά σπίτια από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, χάρη στους νόμους που ψήφισαν όλοι τους. Δηλαδή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του οι «αθώες ψυχούλες» της Νέας Αριστεράς, που ήταν όλοι τους υπουργοί στη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Γι’ αυτούς τους λόγους και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ο Πλατανιάς έδωσε στο ΚΚΕ ένα πολύ υψηλό ποσοστό, πάνω από 10%, 17% στις περιφερειακές και κοντά στο 12 % στις δημοτικές. Το ίδιο και ολόκληρα τα Χανιά, απόδειξη ότι υπάρχει κι ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων της. Ήταν τεράστια η συμβολή του λαού της περιοχής για να είναι το ΚΚΕ ενισχυμένο και για να σημειώσει πανελλαδικά μια σημαντική άνοδο. Τώρα, πρέπει να κοπεί η φόρα και η αλαζονεία της ΝΔ. Να τρέμει τον λαό όταν θα σκέφτεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

Και αυτό, βέβαια, δεν γίνεται με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Αριστερά ή στο Βελόπουλο και στους υπόλοιπους, δηλαδή στις δυνάμεις που σιγοντάρουν, η καθεμία με τον τρόπο της, αυτή την πολιτική. Η φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ κόβεται μόνο με την ενίσχυση του πραγματικού αντιπάλου της πολιτικής τους, του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που ήταν αντίπαλος της ΕΕ από την εποχή της ίδρυσής της, μέχρι σήμερα.

Υπογράμμισε πως σήμερα οι κομμουνιστές μπορούν να κοιτάζουν τον λαό στα μάτια, με την πεποίθηση ότι έκαναν και κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν. Στο εργατικό κίνημα, στους αγρότες με τα μπλόκα, στη νεολαία με την εκ νέου μεγάλη νίκη της ΠΚΣ στις φοιτητικές εκλογές, όπου αναδείχθηκε και πάλι πρώτη δύναμη.

Το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική του κεφαλαίου δυναμώνει και αυτό φάνηκε και στα μπλόκα των αγροτών, που έδωσαν επί ενάμισι μήνα έναν τίμιο και δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή τους, κόντρα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που έχουν ψηφίσει όλοι τους: Και η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά, και η Ελληνική Λύση.

Είμαστε περήφανοι, όπως είπε, που σε όλες αυτές τις μάχες, οι δυνάμεις του ΚΚΕ αποτέλεσαν τον νου, την καρδιά, τον οργανωτή. Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του Κόμματος αποτέλεσαν σταθερό και πολύτιμο στήριγμά τους. Με την παρουσία τους έξω, στους δρόμους του αγώνα, μαζί με τον λαό και τη νεολαία, αλλά και με τη στάση τους και την ψήφο τους μέσα στη βουλή και το ευρωκοινοβούλιο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως στις 10 Ιουνίου θα είναι εδώ όλοι οι μεγάλοι βραχνάδες για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και θα προστεθούν κι άλλοι αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας.

Γι’ αυτό, όπως τόνισε ο Μ. Συντυχάκης, στις 9 Ιουνίου ο λαός απέναντι στη σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που τη στηρίζουν, να προτάξουν τις ανάγκες τους! Να βγάλουν κόκκινη κάρτα στην πολιτική της ΕΕ και τα κόμματά της. Να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Να πουν όχι στην αποχή, που βολεύει τον αντίπαλο, που δε στέλνει κανένα μήνυμα, καθώς το βράδυ της 9ης του Ιούνη τα ποσοστά των κομμάτων και οι ευρωβουλευτές θα μοιραστούν κανονικά, όσοι κι αν έχουν ψηφίσει.

Αξιοποιούμε, όπως είπε καταλήγοντας, κάθε λεπτό τις επόμενες μέρες με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης. Για να πάρει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας».

https://creta24.gr/me-epitychia-i-sygkentrosi-tou-kke-sto-maleme-me-omiliti-ton-manoli-syntychaki/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button