Xania

Πρόταση Σταθάκη για προοδευτικό ψηφοδέλτιο στον δήμο Κισσάμου

Σε μια κίνηση “μη αναμενόμενη” προέβη ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων επί της οδού ΜΜ. Μπότσαρη προτείνει τη δημιουργία ενός κοινού προοδευτικού ψηφοδελτίου για τη διεκδίκηση του δήμου Κισσάμου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ουσιαστικά απευθύνει κάλεσμα σε όσους προτίθενται (πλην του νυν δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη) να καταθέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές, να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα “κοινό ψηφοδέλτιο”, χωρίς εκ των προτέρων να υπάρχει επικεφαλής που θα αναλάβει δήμαρχος αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Πρότασή του είναι ως επικεφαλής της ενωμένης παράταξης να τεθεί ένα πρόσωπο “κοινής αποδοχής” το οποίο αμέσως μετά τις εκλογές θα παραιτηθεί και ο νέος δήμαρχος (εφόσον η παράταξη εκλεγεί φυσικά) θα αναδειχθεί ένας από τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου, μετά από εσωτερικές διεργασίες.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του γίνεται “με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο,  το δημοτικό συμφέρον και την ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη για τον τόπο μας”

Ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου έκανε, αρχικά, μια αναδρομή στην τελευταία 4ετία στην Κίσαμο, με επίθεση στον νυν δήμαρχο:

Ο δήμαρχος Κισσάμου δεν είχε το πολιτικό ανάστημα να αντιληφθεί το μέγεθος και τη σπουδαιότητα της πρωτόγνωρης (και μοναδικής πιστεύω στον κόσμο) πολιτικής δυνατότητας  που του έδωσα τον Μάιο του 2019, αφήνοντας τον να αλλάξει την τελευταία στιγμή, τα παράνομα ψηφοδέλτια που είχε καταθέσει και τα οποία του στερούσαν την δυνατότητα να έχει το δικαίωμα να εκλεγεί ακόμα και εάν κέρδιζε τις εκλογές. Το σημαντικότερο όμως δυστυχώς είναι ότι δεν είχε ούτε αυτός (ο κ. Δήμαρχος), αλλά ούτε ο μικρός και κλειστός πυρήνας διοίκησης  της δημοτικής αρχής, τα αντανακλαστικά και την πολιτική ευπρέπεια και ικανότητα, να υλοποιήσει άμεσα, όπως μπορούσε, την τεράστια παρακαταθήκη έργων και δράσεων που του παραδώσαμε, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας, ως είναι και η υποχρέωση μας, ασχολούμενοι με τα κοινά”.

Η πρόθεσή Σταθάκη για δημιουργία κοινού ψηφοδελτίου (πολλών εν δυνάμει παρατάξεων) ώστε να διεκδικηθεί ο δήμος Κισσάμου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές:

“Χρειάζεται η ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών και ανθρώπων του δήμου μας, που έχουν την διάθεση, το όραμα και την δυνατότητα να την πραγματοποιήσουν. Αυτήν την δυνατότητα επιδιώκω να δώσω από σήμερα σε όλους τους δημότες του δήμου Κισσάμου, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή πρόφαση, ότι τους την στερούνε δύο, τρεις ή πέντε άνθρωποι. Και τι εννοώ; Εννοώ, ότι δεν θα είμαι εκ των προτέρων υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου, αλλά προτείνω την συγκρότηση προοδευτικού δημοκρατικού ψηφοδελτίου, άνευ προαναγγελθέντος υποψηφίου Δημάρχου”.

Όπως μάλιστα προσέθεσε ο κ. Σταθάκης: “Θέτω τον εαυτό μου, για τις  εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, στην προσωπική διαδικασία, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στην συγκρότηση αυτού του δημοκρατικού ψηφοδελτίου, άνευ κομματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων, με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο,  το δημοτικό συμφέρον και την ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη για τον τόπο μας”.

“Προτείνουμε το «Εμείς» και όχι το «Εγώ. Θεωρούμε ότι οι «Πολλοί  και όχι Ο Ένας», θα δώσει αυτό που έχει ανάγκη ο τόπο μας”, ανέφερε κλείνοντας.

Ο Θοδωρής Σταθάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/615758/protasi-stathaki-gia-proodeftiko-psifodeltio-ston-dimo-kissamou/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button