Xania

Στα Χανιά ο Γιάννης Βαρουφάκης – «Περιμένουμε την μεγάλη δημοσκόπηση, την κάλπη της 9ης Ιουνίου»

Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά Γιάννης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στο κέντρο της πόλης των Χανίων, στη διασταύρωση Τσουδερών & Δσκαλογιάννη.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης Creta λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στον στόχο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Στόχος είναι να αναδείξουμε τον σχεδιασμό όλων των σχεδίων λεηλασίας των Ελλήνων πολιτών, είτε είναι από το Χρηματιστήριο Ενέργειας, είτε είναι από τα σούπερ μάρκετ, είτε είναι από την έλλειψη συλλογικών διαπραγματεύσεων, εδώ στην Ελλάδα, με αυτά τα εγκλήματα που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση , ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός», ανέφερε.

«Εμείς πρέπει ταυτόχρονα να δίνουμε τον αγώνα, την αντίσταση στις Βρυξέλλες, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στην Αθήνα, στη Θράκη. Εμείς δεν υποσχόμαστε λαγούς πετραχήλια στους πολίτες .Δεν σας λέμε ότι αν μας εκλέξετε θα θα νομοθετήσουμε καλώς στις Βρυξέλλες. Γιατί η Ευρωβουλή έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που δεσμευόμαστε είναι ένα διττό.  Θα πάμε στις Βρυξέλλες να αντλήσουμε πληροφορίες για όλα αυτά που σχεδιάζονται εναντίον σας, στο όνομα σας. Και αυτές τις πληροφορίες θα σας τις δώσουμε για να ενισχύσουμε εσάς. Και το δεύτερο που δεσμευόμαστε είναι ότι θα τους ξεμπροστιάσουμε. Γιατί το ερώτημα που πρέπει να θέσετε σαν ψηφοφόροι είναι ποιους θέλετε να σταθούν απέναντι στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η αποχή στις ευρωεκλογές της 9 Ιουνίου «θα είναι πολύ μεγάλη». Και συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς η πλειοψηφία δεν ασχολείται με τις ευρωεκλογές γιατί τα υπόλοιπα κόμματα δεν τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους. Τις χρησιμοποιούν λες και είναι μια πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές. Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα που κατεβαίνουμε και ως ΜεΡΑ25 στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία, στη Σλοβενία, το παίρνουμε πολύ σοβαρά».

O Γραμματέας του ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά τόνισε ότι δεν λαμβάνει υπόψιν του τις δημοσκοπήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ιδίως σε μια περίοδο που θα έχουμε μεγάλη αποχή, όταν έχεις δημοσκοπήσεις με δείγμα 1.000 ατόμων σε ένα εκλογικό σώμα στοοποίο μπορεί να έχεις και 50-60% αποχής είναι αδύνατον επιστημονικά να υπάρξει οποιαδήποτε ακρίβεια στις δημοσκοπήσεις. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε χρήσιμοι στον κόσμο, να λέμε πράγματα που ενισχύουν τον κόσμο και βεβαίως περιμένουμε την μεγάλη δημοσκόπηση, την κάλπη της 9ης Ιουνίου».

Μαζί με τον Γραμματέα του κόμματος, βρέθηκαν οι υποψήφιοι/ες ευρωβουλευτές/ευτριες  Αθηνά Γιαννουλάκη, Δημήτρης Ιωακειμίδης (Jo Di) και Μιχάλης Κριτσωτάκης, αλλά και η Μαριάνα Τσίχλη, συν-γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπόταχτη Αριστερά.

Ο κ. Βαρουφάκης αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Κορνάρου, στις 8 το βράδυ.

 

https://creta24.gr/sta-chania-o-giannis-varoufakis-perimenoume-tin-megali-dimoskopisi-tin-kalpi-tis-9is-iouniou/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button