Xania

Τα Χανιά συμμετείχαν στον 13ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας και η ομάδα «Χανιά: φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού» διοργάνωσε, το πρωί της Κυριακής, εκδήλωση για τον δημόσιο θηλασμό.

Δεκάδες θηλάζουσες μητέρες βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, συμμετέχοντας μαζί με τα παιδιά τους, στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, που διοργανώθηκε σε πολλές πόλεις της χώρας, μετά από 2 χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Το 2010, για πρώτη φορά η πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή, αυτή του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, που πλέον αποτελεί σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τη χώρα.

Η εκδήλωσή πλέον αριθμεί 13 χρόνια παρουσίας σε αυτή τη γιορτή με αυτό τον μοναδικό τρόπο ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και υποστήριξης των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

πηγή: creta24

ta-chania-symmeteichan-ston-13o-panelladiko-taytochrono-dimosio-thilasmo/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button