Xania

Χανιά: Δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια – Καλομοίρης: “Μακάρι να πέθαινα εγώ, δυστυχώς ζω ακόμα”

-Τελευταία ενημέρωση 10:17-

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο Κρήτης.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να μελετήσει τρία αιτήματα αναβολής. Τα αιτήματα απορρίφθηκαν και η δίκη εξελίσσεται κανονικά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο γιος του 62χρονου μαντιναδολόγου, Μανώλης Καλομοίρης, ο οποίος πρωτόδικα, τον Απρίλιο του 2021, και μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά.  Αλλά ενώ ο Εισαγγελέας είχε προτείνει ως ποινή την κάθειρξη των 15 ετών , το δικαστήριο με ψήφους 5 έναντι 2 αποφάσισε να του επιβάλλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Όπως αναμένεται, το Εφετείο εξετάζει εξ αρχής όλες τις πτυχές της υπόθεσης, ξεκινώντας από την συνάντηση και τον τσακωμό που είχαν ο Μανώλης Καλομοίρης με τον Γιώργο Ξυλούρη το απόγευμα της 2ας Μαΐου 2020, και φτάνοντας μέχρι την δραματική κατάληξη έξω από το σπίτι του Καλομοίρη, με τον Λευτέρη Καλομοίρη να βρίσκεται νεκρός στον δρόμο και τον γιό του να πυροβολεί θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη.

Τι είπε ο κατηγορούμενος

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον κατηγορούμενο πρώτα, να τοποθετηθεί για την πράξη του.

“Επτά παιδιά ορφάνεψαν. Δυστυχώς ζω ακόμα. Μακάρι να πέθαινα εγώ. Διέπραξα έγκλημα χωρίς λογική σκέψη. Ζήτω να δικαστώ για αυτό”, είπε ο κατηγορούμενος Μανώλης Καλομοίρης ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύντομη και σε συγκινησιακά φορτισμένο πλαίσιο η τοποθέτηση του Μανώλη Καλομοίρη.

Η διαδικασία εξελίσσεται με τις καταθέσεις μαρτύρων. Στο δικαστήριο βρίσκονται οι συγγενείς των δύο οικογενειών και όπως συνέβη και πριν μερικούς μήνες είναι χωρισμένοι σε δύο πλευρές του δικαστηρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ για το διπλό φονικό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/576766/chania-se-deftero-vathmo-i-diki-gia-to-diplo-foniko-sta-anogeia-me-thymata-tous-xylouri-kai-kalomoiri/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button