Xania

Χανιά: Παραμένει στη ΜΕΘ η 17χρονη μητέρα – Σε άριστη κατάσταση το νεογέννητο

Η ανήλικη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και λίγο αργότερα εμφάνισε πυρετό

Στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων παραμένει η 17χρονη μητέρα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα να αναφέρει στο neakriti.gr ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή, παρουσιάζοντας όμως ελαφριά βελτίωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο το νεογέννητο κοριτσάκι, που ήρθε στην ζώη την περασμένη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι μετεγχειρητικά η 17χρονη εμφάνισε αρχικά πυρετό, γεγονός που ανησύχησε το ιατρικό προσωπικό. Υποβλήθηκε άμεσα σε εξετάσεις και σε γυναικολογικό έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι υπήρχαν συμπτώματα λοίμωξης.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, και αμέσως μετά εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Η ανήλικη είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ ώρες αγωνίας περνούν οι γονείς της, οι οποίοι προσεύχονται για το παιδί τους, αδυνατώντας προς το παρόν να χαρούν τον ερχομό της εγγονής τους. Την ίδια στιγμή το νεογνό φιλοξενείται στη Μονάδα Νεογνών του νοσηλευτικού ιδρύματος, στερούμενο για άγνωστο πόσο την αγκαλιά της νεαρής μητέρας του.

Απολαμβάνει τη φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας, ενώ εκτιμάται ότι θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο μέχρι να αποφασιστεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του νοσηλευτικού ιδρύματος αν θα δοθεί εξιτήριο, καθώς επίσης αν τη φροντίδα του νεογέννητου αναλάβουν οι γονείς της 17χρονης.

Οι συνηθέστερες επιπλοκές

Αναφορικά με τις συνηθέστερες επιπλοκές που παρουσιάζονται μετά από τον τοκετό με καισαρική τομή, η επιστημονική κοινότητα αναφέρει ότι η υστερεκτομή παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά στην περίπτωση της καισαρικής τομής με ποσοστό εμφάνισης το 0,09%, η μετάγγιση αίματος παρουσιάζεται ως ανάγκη στο 0,02% των καισαρικών τομών, οι επιπλοκές από την αναισθησία παρουσιάζονται με συχνότητα 0,53%, το υποβολαιμικό σοκ (μεγάλη απώλεια αίματος) παρουσιάζεται στο 0,01%, ενώ η λοίμωξη στη διάρκεια της λοχείας παρουσιάζεται αυξημένη σε ποσοστό 0,6%.

πηγή: apokoronaslife

%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b8-%ce%b7-17%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%81/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button