Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα κάνω κυβέρνηση για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες κάποιων

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση, αν δεν υλοποιηθούν οι προτεραιότητες του κόμματος, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τα μετεκλογικά σενάρια. 

«Δεν θα κάνω κυβέρνηση για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες κάποιου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στο «MEGA Σαββατοκύριακο», σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος του κόμματος, τον ρωτούν με ποιον θα έκανε συγκυβέρνηση. 

«Θεωρώ ότι υπάρχει μια ασέβεια από τον κ. Μητσοτάκη προς το Σύνταγμα. Λέει “δεν με ενδιαφέρει η πρώτη κάλπη, δεν με ενδιαφέρει το σύστημα της απλής αναλογικής, θα κάνω δεύτερες εκλογές”. Αυτό, για μένα είναι θεσμική ασέβεια», είπε αρχικά. 

«Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας, είπε πως δεν κάνει κυβέρνηση ηττημένων. Τότε γιατί έκανε την απλή αναλογική; Αυτό που αποδεικνύουν είναι πως δεν τους ενδιαφέρει η σταθερότητα, αλλά τον ένα να παραμείνει πρωθυπουργός και τον άλλον να ξαναγίνει», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Αν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχει ισχυρό ποσοστό από την πρώτη Κυριακή, συνέχισε, «θα βάλουμε τις προγραμματικές μας προτεραιότητες σε ένα πλαίσιο, ώστε η χώρα να έχει κυβέρνηση με σταθερότητα και προοπτική. Το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι κυβέρνηση αλλά τι θα κάνει». 

«Δεσμεύομαι ότι εάν δεν υλοποιηθούν οι προτεραιότητές μας, δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση. Εγώ δεν θα κάνω κυβέρνηση για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες κάποιων πολιτικών προσώπων, χωρίς να υπάρχει προοπτική για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Δεν μιλάμε για μοίρασμα εξουσίας»

Ερωτηθείς αν ισχύει το «ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης», που είχε πει, για τη θέση του πρωθυπουργού, απάντησε καταφατικά και συμπλήρωσε: «Τα δύο συστήματα που εκπροσωπούν ο σημερινός και ο προηγούμενος πρωθυπουργός έχουν λειτουργήσει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Δείτε τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες». 

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως δεν έχει την πολιτική κουλτούρα των αντιπάλων του, που «θέτουν εκβιαστικά διλήμματα» πριν από τις εκλογές. «Μιλάμε για μια κουλτούρα συναίνεσης, βάσει προγράμματος, δεν μιλάμε για μοίρασμα εξουσίας», υπογράμμισε. 

«Το πως θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση, θα το ορίσει η λαϊκή ετυμηγορία. Κυβερνήσεις δεν γίνονται στα παρασκήνια ούτε σε γραφεία ολιγαρχών. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, το βράδυ της πρώτης Κυριακής θα θέσουμε τις δέκα εθνικές και κοινωνικές μας προτεραιότητες ώστε βάσει αυτών να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μην οδηγήσουν σε αστάθεια τη χώρα ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης. 

Νίκος Ανδρουλάκης: «Καλό ταξίδι» στα στελέχη που αποχώρησαν 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία

«Πρόκειται για στελέχη που είχαν ήδη αποχωρήσει σε προηγούμενο χρόνο, συν ένα στέλεχος που αποκλείσαμε από τα ψηφοδέλτιά μας. Επέλεξαν να πάνε στη Νέα Δημοκρατία. Καλό ταξίδι. Τους κανόνες και το ηθικό πλαίσιο τους βάζουμε εμείς», δήλωσε σχετικά. 

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «χρησιμοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου ως ατελιέ φωτογραφιών», αναφερόμενος στα στιγμιότυπα που δημοσιεύθηκαν με όσους προσχώρησαν στο κυβερνών κόμμα. 

«Και σε εμάς έχουν έρθει υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας πρώην υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας και εν ενεργεία περιφερειακό σύμβουλο της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν το κάναμε σημαία ούτε έγινε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες», συμπλήρωσε. 

πηγή: lifo

now/politics/nikos-androylakis-den-tha-kano-kybernisi-gia-na-kalyfthoyn-oi-filodoxies-kapoion

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button