Κρήτη

Απάτη με ταξινομήσεις και μεταβιβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων για απάτη και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, χρήση νοθευμένων εγγράφων και παράβαση καθήκοντος στο Ηράκλειο

Έταζαν μεταβιβάσεις και ταξινομήσεις … εξπρές, αλλά τελικά ωφελούσαν την τσέπη τους! Ο λόγος για ιδιοκτήτες και υπάλληλο σε γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων στο Ηράκλειο, που για λογαριασμό πελατών τους κατέθεταν δικαιολογητικά και … λειψά χρήματα, παραποιώντας στη συνέχεια τις αποδείξεις, αποκομίζοντας όφελος για τους ίδιους και προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο.

Την υπόθεση ερευνά το τελευταίο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή πραγματογνωμώνων που διορίστηκαν από την Περιφέρεια και έβγαλαν το “λαβράκι”, που ισοδυναμεί με ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, τουλάχιστον κατά  874.780  ευρώ σύμφωνα   με τον ειδικό λογιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δικογραφία σε βάρος πέντε Ελλήνων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας κατ εξακολούθηση της χρήσης νοθευμένων εγγράφων  και της παράβασης καθήκοντος σχηματίσθηκε από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης .

Ειδικότερα , μετά ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα ,την αξιοποίηση πληροφοριών, στοιχείων και ειδικών ανακριτικών  πράξεων και με τη συνδρομή ειδικών πραγματογνωμόνων διορισθέντων από την Περιφέρεια Κρήτης , πρόεκυψε ότι τρεις ημεδαποί οι οποίοι διατηρούν γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων στο Ηράκλειο και μία ημεδαπή εργαζόμενη σε αυτό  ενεργούσαν ως κατ’ εξουσιοδότηση διεκπεραιωτές πράξεων έκδοσης άδειας (ταξινόμησης) ή μεταβίβασης κυριότητας οχημάτων στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών  της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου .

Από τους πελάτες τους συγκέντρωναν τα απαραίτητα έγγραφα και το  αντίστοιχο ποσό (τέλος έκδοσης) που προβλέπεται για την έκδοση αδειών, μεταβίβαση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και λάμβαναν και τη σχετική τους αμοιβή.

Εν συνεχεία αντί να καταβάλουν το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρηματικό ποσό για τις κατά περίπτωση υποθέσεις, προέβαιναν σε κατάθεση μικρότερου ποσού πραγματοποιώντας συναλλαγή μέσω μηχανήματος αυτόματης συναλλαγής ,παραποιούσαν την εκτυπωμένη απόδειξη συναλλαγής ώστε να εμφαίνεται το προβλεπόμενο ποσό .

Επιπλέον με το πρόσχημα της γρήγορης διεκπεραίωσης των υποθέσεων και  της υποβοήθησης του έργου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, παρελάμβαναν από αυτόν και συμπλήρωναν πρωτότυπα σφραγισμένα επισυναπτόμενα έγγραφα.  

Με αυτό τον τρόπο ανωτέρω είχαν από το έτος 2011 και έως 1 Σεπτεμβρίου 2022  ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο  τουλάχιστον κατά   874.780  ευρώ σύμφωνα   με τον ειδικό λογιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχεθήκαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό 20.290 ευρώ , πλήθος εγγράφων, σφραγίδων και σχετικών πειστηρίων, μεταξύ των οποίων και 13 πρωτότυπα σημειώματα είσπραξης τέλους αδείας και τέλους μεταβίβασης οχημάτων κενά περιεχομένου και φέροντα στρογγυλή σφραγίδα Υπηρεσίας, ατομική σφραγίδα και υπογραφή υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.  

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης .

πηγή: apokoronaslife

%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%ac%cf%83%ce%b5/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button