Κρήτη

Από το ένα ρεκόρ στο άλλο, ο τουρισμός στην Κρήτη!

Θεαματική αύξηση πτήσεων κι επιβατών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Εντυπωσιακά στοιχεία.

Αυξημένος κατά 18,5% ήταν ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν, τον φετινό Οκτώβριο από και προς το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, που ήταν μακράν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ο Αερολιμενάρχης, κ. Γιώργος Πλιάκας.

Ο κ. Πλιάκας επισήμανε ότι ο περσινός Οκτώβριος ήταν καλύτερος από τον Οκτώβριο του 2019, ακόμη και από τον αντίστοιχο μήνα του 2021, οπότε η τουριστική κίνηση ήταν επίσης αυξημένη σε ποσοστό κατά 6 – 6,5%. 

Όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι, ενώ κατά γενική ομολογία, το 2018 ήταν μία χρονιά – ορόσημο για τον τουρισμό στην Κρήτη, όλα δείχνουν πως και αυτή τη χρονιά – ρεκόρ, η φετινή σεζόν θα την ξεπεράσει!

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πλιάκας τόνισε ότι το 10μηνο Ιανουαρίου 2022, δηλαδή χωρίς το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου – αφίξεις και αναχωρήσεις – έχουν φτάσει έως τώρα τα 7 εκατομμύρια 815.000, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 διακινήθηκαν συνολικά 7 εκ. 966.000 άτομα! Εκτιμάται, δηλαδή, ότι εάν όλα πάνε καλά, φέτος, ο αριθμός των επιβατών θα ξεπεράσει το ρεκόρ του 2018!

Επίσης, τονίστηκε ότι φέτος δεν υπήρξε ούτε ένα Σαββατοκύριακο, με ζημία.

“Φτάσαμε ακόμη και 50.000 άτομα τη μέρα”, σημείωσε ο Αερολιμενάρχης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να υπάρξει μια ρυθμιζόμενη διάχυση των επιβατών από την επόμενη τουριστική σεζόν ώστε να φτάσουμε τα 70.000 άτομα τη μέρα και όχι ένα τρίωρο το πρωί και ένα τρίωρο το απόγευμα, όπως γίνεται τώρα.

Η λύση δηλαδή, κατά τον ίδιο θα ήταν, τα δυνατά slots να “μοιραστούν” κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας με πολλές πτήσεις και τα ξημερώματα.

Τέλος, ιστορικό ρεκόρ καταγράφηκε για τους Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη που έφτασαν το ένα εκατομμύριο, φέτος, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι.

Στα αξιοσημείωτα, ακόμη, η τουριστική αγορά του Καζακστάν που “έδωσε” έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών, για πρώτη φορά, φθάνοντας τα 6.500 άτομα.

Και βέβαια, τα θεαματικά αυτά νούμερα καταγράφηκαν χωρίς τις παραδοσιακές τουριστικές “δεξαμενές” της Κρήτης που είναι η Ρωσία και η Ουκρανία.

πηγή: apokoronaslife

%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%81%ce%b5%ce%ba%cf%8c%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button