Κρήτη

Προβληματισμός για τους 20.000 μετανάστες που είναι έτοιμοι για… Κρήτη από τα παράλια της Λιβύης

Σε μείζον ζήτημα εχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών απο τη Λιβύη κατά κύριο λόγο.

Οπως έχει γράψει το newshub.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) υπάρχουν 20.000 μετανάστες στα παράλια της βόρειας Αφρικής. Αυτό είχε αποκαλύψει μέσα απο το newshub.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα κ. Σφακιανάκης, ο οποίος μάλιστα έκανε αυτή την αναφορά και προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. 

Είναι κάτι που επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης. Όπως επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης, παρά το γεγονός πως στα ανατολικά τα πράγματα βαίνουν καλώς και πλέον υπάρχει έλεγχος στο νοτιοανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, στην Κρήτη υπάρχει πρόβλημα. Γι’ αυτό άλλωστε, όπως είπε, προτίθεται να κατέβει στο νησί για να διαπιστώσει ο ίδιος επακριβώς την κατάσταση. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης αυτή η κινητικότητα παρατηρείται στην Κρήτη από τον περασμένο Νοέμβριο και «χρειάζεται προσοχή». Πρόκειται όπως είπε κυρίως για Αιγύπτιους οικονομικούς μετανάστες. 

Σύμφωνα με τον ίδιο επίκειται συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Αιγύπτου που θα περιλαμβάνει και το μεταστατικό στο πρότυπο της Τυνησίας. Μέχρι να εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση όμως, τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εικόνες σαν αυτές που καταγράφονται σε καθημερινή βάση. Εικόνες σαν και αυτές που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, με τον εντοπισμό μεταναστών απο τη Γαύδο και την Παλαιόχωρα, ως την Τρυπητή και τα Καπετανιανά στη Μεσαρά. 

Ενας αριθμός που μόνο τα τελευταία 24ωρα ξεπέρασε τους 200 αλλοδαπούς, ενώ οι Αρχές έχουν ήδη συλλάβει τους διακινητές.
Κάτι που έγινε και στην τελευταία χρονικά περίπτωση, αυτή που καταγράφηκε στη Μεσαρα, με τον εντοπισμό των 24 αλλοδαπών.

Οι αλλοδαποί βρέθηκαν  χθες το πρωί στην περιοχή του οικισμού Αγίου Ιωάννη του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου, έχοντας αποβιβαστεί από πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. 

Οι προαναφερθέντες μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ηρακλείου στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΤΕΛ, με τη συνοδεία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Πλέον αναμένεται η μεταφορά τους με πλοίο  στον Πειραιά, προκειμένου να μείνουν σε ένα από  τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα τους είναι και αρκετοί ανήλικοι 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 336/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” και του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”. 

Η πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος κατασχέθηκε από τον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων.

πηγή: apokoronaslife

%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-20-000-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button