Οικονομία

Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός- Από την 1η Απριλίου η εφαρμογή του

 Στα 780 ευρώ ορίζεται ο κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αύξηση καταγράφεται στα 9,4%.

Μέχρι σήμερα ο κατώτατος μισθός ήταν στα 713 ευρώ ενώ σημειώνεται ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας, αλλά και σειρά επιδομάτων που καταβάλει η ΔΥΠΑ.

Στις 11 ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη τύπου θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για την αύξηση στον κατώτατο μισθό. 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το ύψος του κατώτατου μισθού, ανέρχεται «στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας, είχε ήδη βάλει τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον κατώτατο μισθό να φτάνει τα 800 ευρώ όταν δήλωσε πως «δεν θα έχει μπροστά το 8 ο κατώτατος μισθός» και συμπλήρωσε ότι «τα 800 ευρώ θα ήταν αύξηση 12%».

Κατώτατος μισθός-Μητσοτάκης: Από το 2019 έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν τρεις επιπλέον μισθοί

Αναλυτικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση προχωρά σήμερα, στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%. Έτσι από την 1η Απριλίου, αυτός θα φτάσει τα 780 ευρώ από τα 650 ευρώ -θυμίζω- που ήταν το 2019. Κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων».

Σημείωσε πως η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό. Αναλυτικά θα μιλήσει για όλα αυτά σε λίγο ο Υπουργός Εργασίας.

«Ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί, βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας», πρόσθεσε. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.

 

πηγή: lifo

now/economy/sta-780-eyro-o-katotatos-misthos-apo-tin-1i-aprilioy-i-efarmogi-toy

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button