Ελλάδα

Βίντεο από το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι – Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του λιμενικού

Βίντεο ντοκουμέντο με το σημερινό επεισόδιο παρενόχλησης σκάφους του λιμενικού στο Φαρμακονήσι από τουρκική ακταιωρό έρχεται στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, αποτυπώνονται τουρκικά αλιευτικά να βρίσκονται μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Φαρμακονήσι.

Οι Έλληνες ψαράδες ενημέρωσαν το λιμενικό για τις κινήσεις των Τούρκων και υπήρξε κινητοποίηση. Ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής έφτασε στο σημείο για να προσεγγίσει τα τρία τουρκικά σκάφη που είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία του τουρκικού περιπολικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το λιμενικό, η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του ελληνικού σκάφους. Το περιπολικό σκάφος του λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  η τουρκική ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

πηγή: lifo

now/greece/binteo-apo-epeisodio-sto-farmakonisi-toyrkiki-aktaioros-parenohlise-skafos-toy-limenikoy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button