Ελλάδα

Κόλπος του Άντεν: H φρεγάτα Ύδρα έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο drones – Κατέρριψε το ένα

φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό πλοίο .

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις πρώτες πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την πορεία της χωρίς κανένα πρόβλημα. «Είναι ζητήματα που πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εκείνη τη στιγμή παρείχε προστασία σε εμπορικό πλοίο. Η αντίδραση ήταν ακριβώς με βάση το πρωτόκολλο και συνεχίζει κανονικά την πορεία. Έφερε εις πέρας αυτό που έπρεπε να κάνει όπως όριζαν οι κανόνες εμπλοκής και θα συνεχίσει κανονικά να βρίσκεται στην περιοχή για όσο διαρκεί η επιχείρηση αυτή, όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες μεγάλες χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν την επιχείρηση» δήλωσε.

Κόλπος του Άντεν: H φρεγάτα Ύδρα έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο drones – Κατέρριψε το ένα

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button