Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Μετά από πόσους μήνες μπορούν να κάνουν εμβόλιο όσοι έχουν νοσήσει

Ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενημέρωσε σχετικά με το πότε πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όσοι έχουν νοσήσει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως η προστασία έχει τρίμηνη διάρκεια και κάλεσε τον κόσμο να κάνει την λεγόμενη αναμνηστική δόση.

«Τώρα έχουμε ένα εμβόλιο που έχει την πληροφορία για να φτιάξει μια πρωτεΐνη, όπως ακριβώς είναι η πρωτεΐνη της Όμικρον 5 που κυκλοφορεί τώρα στη χώρα μας» είπε για τα νέα εμβόλια.

 

Αναφερόμενος στις νεότερες μεταλλάξεις, επεσήμανε πως τα επικαιροποιημένα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά και εναντίον αυτών, όπως δείχνουν τα πρώτα εργαστηριακά δεδομένα.

 «Το εμβόλιο φτιάχτηκε για να μας προστατεύει πρωτίστως από τη βαριά νόσο και το θάνατο δευτερευόντως. Η προστασία που είχε έναντι και του αρχικού ιού ήταν γύρω στο 65%, όμως παρέχει μεγάλη προστασία 95% από το να εμφανίσουμε κάποιο κλινικό σύμπτωμα, βήχα, δύσπνοια , πυρετό ή οτιδήποτε. Περίπου το ίδιο αναμένεται να είναι και το επικαιροποιημένο. Για να σας πούμε τα ακριβή ποσοστά πρέπει να ολοκληρωθεί η κλινική μελέτη που τρέχει» είπε.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν μόνο επικαιροποιημένα εμβόλια προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος άλλο καινούργιο εμβόλιο».

πηγή: lifo

now/greece/basilakopoylos-meta-apo-posoys-mines-mporoyn-na-kanoyn-embolio-osoi-ehoyn-nosisei

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button