Ελλάδα

Δίκη Άλκη Καμπανού: Παρουσιάστηκε το μαχαίρι κάραμπιτ- Η αντίδραση της μητέρας του 19χρονου

Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή ημέρα η κατάθεση στο δικαστήριο της ιατροδικαστού και διευθύντριας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδας – Καλλιόπης Κοβάτση, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η ιατροδικαστής, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 19χρονου, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αφού τις επιδείχθηκε το μαχαίρι τύπου «κάραμπιτ» που χρησιμοποιήθηκε στη φονική επίθεση, για να διακριβωθεί εάν ταυτίζεται με τραύματα που διαπιστώθηκαν στα πόδια του Άλκη Καμπανού.

Η μάρτυρας είπε ότι το συγκεκριμένο όπλο είναι συμβατό με τραύμα στον αριστερό μηρό του 19χρονου, το οποίο όμως – σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα – ήταν «επιπόλαιο».

Όσον αφορά, το μοιραίο χτύπημα στον δεξί μηρό του Άλκη, ήδη από χθες η Κοβάτση ανέφερε ότι δεν είναι συμβατό ούτε με το κάραμπιτ, ούτε με το δρεπάνι.

Άλκης Καμπανός: Πειράματα για να αποδειχθεί τί πλήγμα μπορεί να φέρει το κάραμπιτ

Το «κάραμπιτ», το οποίο είναι ένα μαχαίρι με κυρτή λάμα, βρέθηκε στο επίκεντρο της διαδικασίας κατά την υποβολή ερωτήσεων προς την μάρτυρα από την υπεράσπιση του ένατου κατηγορούμενου που φέρεται να το κρατούσε κατά την εκδήλωση της άγριας επίθεσης.

Μάλιστα, η ιατροδικαστής αποκάλυψε ότι στο Εργαστήρι Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ έγιναν «πειράματα προσομοίωσης με ίδιο κάραμπιτ σε χοιρινό», όπως ανέφερε, για να διαπιστωθεί τί είδους πλήγματα μπορεί να επιφέρει το συγκεκριμένο όπλο, σε μία προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων και σύγκρισης με τα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό του 19χρονου.

Η αντίδραση της μητέρας του Άλκη Καμπανού

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ερωτήσεων υπήρξε αντίδραση από τη μητέρα του Άλκη, η οποία απευθυνόμενη στην υπεράσπιση είπε: «Tο κατάλαβες, αυτό ήθελες, έτσι ήταν;».

Ερωτηθείσα για το δόλο των δραστών, η ιατροδικαστής απάντησε: «Όταν κυκλοφορεί κανείς σαν “αστακός” εκτιμώ ότι δεν πάει για ψιλο-καβγαδάκι», ενώ επανέλαβε τη χθεσινή της δήλωση ότι στα πρόσφατα κρούσματα οπαδικής βίας που την απασχόλησαν ιατροδικαστικά, τα θύματα φέρουν χτυπήματα στα πόδια και στο κεφάλι, εκτιμώντας ότι υπάρχει «σχολή» από πίσω.

«Το πρόβλημά μου είναι ότι στοχεύουν με χτυπήματα στο κεφάλι. Αυτό ισούται με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ο εγκέφαλος είναι το αρχηγείο του ανθρώπινου σώματος, είναι το πιο ευαίσθητο σημείο», επισήμανε.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση της ίδιας μάρτυρος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/diki-alki-kampanoy-paroysiastike-mahairi-karampit-i-antidrasi-tis-miteras-toy-19hronoy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button