Ελλάδα

Δ. Μάντζος: «Η πολιτική της Κυβέρνησης όχι μόνο αναπαράγει αλλά δημιουργεί ανισότητες»

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Συζητώντας το προεκλογικό τοπίο και τα σενάρια συνεργασιών, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «είμαστε τόσο καλοί που μας αγαπούν και μας θέλουν όλοι. Δεν μας θέλουν, όμως, για πραγματικές συνεργασίες και προγραμματικές συγκλίσεις. Θέλουν τις ψήφους μας και τη δύναμή μας. Είναι ένα προσκλητήριο το οποίο δεν αφορά σε εμάς και στους ψηφοφόρους μας, οι οποίοι θέλουν να υποδηλώσουν την αλλαγή πολιτικού παραδείγματος».

Ο κ. Μάντζος σχολίασε, παράλληλα, την άποψη του βουλευτή της ΝΔ ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τα λάθη της και αναλαμβάνει τις ευθύνες της«Η συγγνώμη δεν είναι ανάληψη πολιτικής ευθύνης, αλλά μία πράξη ηθικού περιεχομένου, η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια της οποίας ελέγχεται», τόνισε αρχικά και εξήγησε:

«Η συγγνώμη του Πρωθυπουργού για τις παραβιάσεις της ιδιωτικότητας των επικοινωνιών δημοσιογράφων και πολιτικού αρχηγού ελέγχεται ως υποκριτική. Γιατί, ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει πολιτικές πράξεις. Όταν ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση λένε ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη, αλλά από εκεί και πέρα κάνουν τα πάντα για να συσκοτίσουν και να συγκαλύψουν την υπόθεση, υπάρχει ζήτημα μη ανάληψης πολιτικής ευθύνης και ανειλικρίνειας».

Στο στόχαστρο του Δημήτρη Μάντζου μπήκε και η «διαγνωσμένη από όλους οικονομική κρίση στην ενέργεια και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά», με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να εκτιμά ότι «η Κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί ως τροχονόμος των συμφερόντων, αρνούμενη να ρυθμίσει, να ανακουφίσει και να πάρει μέτρα φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Όχι μόνο αναπαράγει, αλλά δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες. Ούτε αυτό είναι ανάληψη πολιτικής ευθύνης».

«Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει καταδίκη των δύο μοντέλων διακυβέρνησης που τα τελευταία δέκα χρόνια συσσώρευσαν αδιέξοδα και προβλήματα. Η απάντησή μας είναι το πρόγραμμά μας το οποίο εκπονείται, ολοκληρώνεται και θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

Με αφορμή το περιστατικό βίας σε ΕΠΑΛ του Ρεθύμνου, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «η βία δεν έχει ούτε κόμμα ούτε χρώμα και δεν περιορίζεται στα επαγγελματικά λύκεια. Είναι ευρύτερα στην κοινωνία μας, αφορά στη νέα γενιά, που χάνει δυστυχώς την προοπτική και την ελπίδα για αξιοπρέπεια στη ζωή της».

Έκανε λόγο για μεγάλο μερίδιο ευθύνη της πολιτικής στον αγώνα για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν στα κοινά και να αλλάξουν τους όρους για το μέλλον αυτού του τόπου. Αν δεν βοηθήσει η πολιτική να βρει η νέα γενιά διεξόδους, τα άκρα και η βία συνεχώς θα ενισχύονται».

πηγή: creta24

d-mantzos-i-politiki-tis-kyvernisis-mono-anaparagei-dimioyrgei-anisotites/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button