Ελλάδα

Μητσοτάκης: Ξέρουμε τώρα ακόμα καλύτερα τι να αλλάξουμε και πώς να το κάνουμε

Καθαρές λύσεις ζητά στην πρώτη κάλπη ζητά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι ένα υψηλό ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία και μια μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα θα κάνουν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα στην εξέλιξή τους.

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει την αυτοδυναμία ως τη μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης για τη σταθερότητα της χώρας, ενώ αναφερόμενος τώρα σε πιθανά μετεκλογικά σενάρια είναι σαφής:

Δεν αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά, λέει χαρακτηριστικά, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικές τερατογενέσεις, σε κυβερνήσεις ηττημένων και σε νέες περιπέτειες, θα πρόκειται ουσιαστικά για ακυβερνησία ή και παραλυσία, κάτι που ίσως κάποιοι να το ονειρεύονται, υπογραμμίζει πρωθυπουργός, αλλά το τρέμουν οι πολίτες, προσθέτει.

Αναδεικνύει παράλληλα τη συνέπεια λόγων και έργων αυτής της τετραετίας. Στέκεται στους στόχους της επόμενης ημέρας με έμφαση στην υγεία, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τη στεγαστική πολιτική για τους νέους και την αναμόρφωση του κράτους. Ξέρουμε τώρα ακόμα καλύτερα τι να αλλάξουμε και πώς να το κάνουμε, λέει ο πρωθυπουργός και προσθέτει όταν μιλώ για δεύτερη εντολή στην προκοπή, αυτό εννοώ ότι θα συνεχίσουμε οπλισμένοι με περισσότερη πείρα αλλά και μεγαλύτερη ορμή στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει.

Εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για άκρατη παροχολογία, για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που στοιχίζει 83 δισεκατομμύρια ευρώ. Αναδεικνύει όμως παράλληλα και τις διαχωριστικές γραμμές που έχει η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως χαρακτηριστικά λέει πράγματι σε κάποια ζητήματα διαπιστώνουμε συγκλίσεις, όμως σε κρίσιμα θέματα έχουμε σημαντικές διαφορές. «Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα, δεν τολμά να μιλήσει για τις αλλαγές στο άρθρο 16 ώστε να δημιουργηθούν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, δεν ψήφισε επίσης και διαφωνεί με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και την επαναλειτουργία των ναυπηγείων της χώρας και την επαναπρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων, αρχικά διαφώνησε, μετά συμφώνησε» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά τέλος με τα ελληνοτουρκικά δηλώνει ότι εφόσον ο λαός του εμπιστευτεί ξανά και πάλι το τιμόνι της χώρας θα επιδιώξει μια απευθείας προσωπική επαφή με τη νέα ηγεσία της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας ωστόσο κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου για τη μία και μόνη διαφορά που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

https://creta24.gr/mitsotakis-xeroyme-tora-akoma-kalytera-ti-na-allaxoyme-pos-na-to-kanoyme/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button