Ελλάδα

Πειραιάς: Βρήκαν 57 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ από το Εκουαδόρ- Αξίας 2 εκατ. ευρώ

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης από το Εκουαδόρ κατασχέθηκε από τις ελληνικές αρχές. 

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 57 κιλά και 195 γραμμάρια κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, κατόρθωσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο, εντός του λιμένα του Πειραιά και να το θέσουν σε επιτήρηση.

Ειδικότερα στις 7 Φεβρουαρίου διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, εντός του ψυκτικού μηχανισμού του εμπορευματοκιβωτίου, 50 συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 195 γραμμαρίων.

Πειραιάς: Βρήκαν 57 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ από το Εκουαδόρ Facebook Twitter

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

πηγή: lifo

now/greece/peiraias-brikan-57-kila-kokainis-se-konteiner-apo-ekoyador-axias-2-ekat-eyro

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button