Ελλάδα

Τέμπη: Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ την Τετάρτη -24ωρη απεργία για το δυστύχημα

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι την Τετάρτη η Αττική, καθώς το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ προχωρά σε 24ωρη απεργία με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από απόφαση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν πως  «στεκόμαστε τόσο πλευρό των εργαζομένων στο ΟΣΕ και τους συγγενείς των θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κι απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει». 

Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.  

Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 13:00 η ώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Στο μεταξύ, ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι και την Τετάρτη τρένα και προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

«Δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

«Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

πηγή: lifo

now/greece/tempi-horis-leoforeia-kai-trolei-tin-tetarti-24ori-apergia-gia-dystyhima

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button