Ελλάδα

Το νέο οικολογικό κόμμα «Ευ Κίνηση» και ο ρόλος του mr. Cocomat Πολ Ευμορφίδη

Μετά και την επίσημη πλέον προκήρυξη των εθνικών εκλογών, όλα τα κόμματα τα παραδοσιακά αλλά και καινούργια εισέρχονται σε προεκλογική τροχιά. Με έκπληξη μπορεί κάποιοι να είδαν ότι μετά την τηλεοπτική καριέρα ο Πολ Ευμορφίδης «ρίχνεται» στον στίβο της πολιτικής. Ο γνωστός, κυρίως για τον αντισυμβατικό του χαρακτήρα, επιχειρηματίας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο κόμμα «Ευ – Κίνηση».

Το άγνωστο μέχρι χθες κόμμα, κάνει την «παρθενική» του εμφάνιση σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Με έναν εναλλακτικό τρόπο. Μια πορεία που θα ξεκινήσει από τα γραφεία του κόμματος στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Ερμού έως την Πνύκα. Εκεί τα στελέχη θα συναντηθούν και επισήμως θα ανακοινώσουν το νέο τους κόμμα.

Το κόμμα «Ευ – Κίνηση», έχει κυρίως οικολογικές ανησυχίες. Ηγείται του εγχειρήματος ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Λεωνίδας Καραϊσκός. Αριθμεί περίπου 200 μέλη και θα κατέβει κανονικά στις εκλογές στις 21 Μαΐου αφού έχει ήδη εκκινήσει όλες τις νόμιμες και απαραίτητες διαδικασίες. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας προορίζεται ο Πολ Ευμορφίδης, ή όπως είναι γνωστός ευρύ κοινό, ο mr. Cocomat.

Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια για την ώρα τηρούνται μυστικά. Όμως, όπως αναφέρουν πηγές του protothema.gr, θα ανακοινωθούν στο σύνολο τους τις επόμενες ημέρες. Τα πρόσωπα που θα τα καταρτίζουν είναι κυρίως από τον χώρο του αθλητισμού, αλλά όχι μονο. Θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και πρόσωπα από τον πρωτογενή τομέα.

Στόχος των στελεχών, όπως είναι φυσικό, είναι η είσοδος του κόμματος στην βουλή. Ωστόσο, η κάλπη της απλής αναλογικής, ανοίγει τη συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες. Παρότι είναι αρκετά πρόωρη αυτή η συζήτηση για ένα κόμμα άγνωστο, τα στελέχη του Ευ Κίνηση δηλώνουν θετικά στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε κυβέρνηση συνασπισμού. Με προϋπόθεση όμως, να εισακουστούν οι οικολογικές τους ανησυχίες.

Το βίντεο κάλεσμα για την «Κυριακή κοντή γιορτή»

https://creta24.gr/to-neo-oikologiko-komma-ey-kinisi-o-rolos-mr-cocomat-pol-eymorfidi/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button