Ελλάδα

Φωτιά στη Μενδενίτσα: Ολονύχτια μάχη- Προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία στο πευκοδάσος

Ολονύκτια μάχη, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά γύρω από τα χωριά Μενδενίτσα και Καραβίδια της Φθιώτιδας δίνουν οι πυροσβέστες μαζί με πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 στην περιοχή του Μώλου Φθιώτιδας και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.

Απείλησε το χωριό Καραβίδια, ωστόσο όμως έφυγε λίγα μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Μενδενίτσα που περικλείεται από ένα πυκνό πευκοδάσος.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με δεκάδες οχήματα και περισσότερους από 60 πυροσβέστες μαζί με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επιμένουν να δίνουν μία μεγάλη μάχη, ενώ έχουν συγκεντρωθεί πυροσβεστικές δυνάμεις ακόμη και από την Θεσσαλία.

Φθιώτιδα: Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες Facebook Twitter
Φωτ.: lamiareport

Χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Καμένων Βούρλων μαζί με υδροφόρες, βρίσκονται εκεί για να συνδράμουν το έργο τους, ενώ μέχρι που έπεσε σκοτάδι επιχειρούσαν και δύο αεροσκάφη χτυπώντας κεντρικά μέτωπα για να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Αυτή την ώρα, οι πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα έχουν κάνει μία περιμετρική ζώνη γύρω από τα σπίτια στο χωριό Καραβίδια, φοβούμενοι τις αναζωπυρώσεις, ενώ προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς μέσα στο πευκοδάσος λίγα μέτρα από το χωριό Μενδενίτσα.

Φθιώτιδα: Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες Facebook Twitter
Φωτ.: lamiareport

Ελπίδα δίνει σε αυτήν τη φάση, ο περιορισμός των ανέμων, που επιτρέπει έτσι στα πεζοπόρα τμήματα, μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, να προωθούνται για να ελέγξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς.

Το εγχείρημα, ωστόσο είναι δύσκολο, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ ισχυρούς ανέμους στην ευρύτερη περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

https://www.lifo.gr/now/greece/fotia-sti-mendenitsa-olonyhtia-mahi-prospathoyn-na-anakopsoyn-tin-poreia-sto-peykodasos

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button