Ελλάδα

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα- 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ και πορεία διαμαρτυρίας

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα οι οδηγοί ταξί, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το ΣΑΤΑ. 

Η απεργία των ταξί ξεκίνησε στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης και θα διαρκέσει έως την ίδια ώρα της Παρασκευής. Το ΣΑΤΑ έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 10:00 στη λεωφόρο Καβάλας και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μεταφορών. 

«Η απόδοση ευθυνών για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμούς, είναι απαίτηση όχι μόνο του κλάδου μας, αλλά όλης της ελληνικής κοινωνίας», επισημαίνει το ΣΑΤΑ σε ανακοίνωση για την απεργία των ταξί, ζητώντας ασφαλείς δημόσιες μεταφορές. 

Παράλληλα, κατηγορούν το υπουργείο Μεταφορών ότι αγνόησε «επιδεικτικά» τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των ταξί. Το ΣΑΤΑ κάνει αναφορά σε «προβλήματα οικονομικής φύσης (αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή αεροδρόμιο Αθηνών – κέντρο πόλης, επαγγελματικό καύσιμο, επιδοτήσεις για όλους τους τύπους αυτοκινήτων)». 

Επίσης, επισημαίνει προβλήματα «επαγγελματικής φύσης (άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων αμιγώς ηλεκτρικά από το 2026, πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί)» και ζητήματα ανταγωνισμού «(σωστή εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και δημιουργία μητρώου για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό, πάταξη της υποκλοπής έργου, ξεκάθαρος και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμός των υπηρεσιών που παρέχει το ταξί, το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό και οι εφαρμογές κράτησης ταξί)».

πηγή: lifo

now/greece/horis-taxi-simera-i-athina-24ori-apergia-toy-sata-kai-poreia-diamartyrias

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button