Ελλάδα

«Ψευτογιατρός» υποσχόταν θεραπεία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Ακόμα μια υπόθεση με «ψευτογιατρό» έρχεται στη δημοσιότητα με τον φερόμενο δράστη να υπόσχεται θεραπεία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το Mega, πρόκειται για φυσικοθεραπευτή από την Αθήνα που προσέγγιζε δεκάδες άτομα τα οποία έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα νευρολογικής μορφής νοσήματα. Τους υποσχόταν μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Οι ασθενείς φέρεται να πλήρωναν 15-20.000 ευρώ για την κάθε ένεση, ενώ υπήρχαν και άτομα που πλήρωσαν 150.000-200.000 ευρώ. Τα θύματα του ήταν από την Αθήνα, τη Χίο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Από τις έρευνες, διαπιστώθηκε ότι οι ενέσεις περιείχαν νερό. 

Εκτός αυτών, ο φυσικοθεραπευτής καλούσε τους ασθενείς  να διακόψουν τη θεραπεία που λάμβαναν και τους οδηγούσε σε γιατρό στη Στουτγκάρδη στη Γερμανία. Ως αποτέλεσμα πέντε έως έξι ασθενείς από τους δεκάδες πελάτες, έχασαν τη ζωή τους. 

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από πολύμηνη έρευνα της υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί αν στέκει η θεωρία περί βλαστοκυττάρων και είπαν ότι πρόκειται για κάτι που έχει αρχίσει σε πειραματικό στάδιο, δεν τα δίνουν φυσικοθεραπευτές και ότι ακολουθείται πρωτόκολλο.

πηγή: lifo

now/greece/pseytogiatros-yposhotan-therapeia-se-astheneis-me-sklirynsi-kata-plakas

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button