Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Διεκόπη για τον Απρίλιο η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Για τον Απρίλιο διεκόπη η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.  

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρέθηκε το πρωί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά για την οποία πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια και 11ετή κάθειρξη.

Η σημερινή διαδικασία διεκόπη για τις 24 Απριλίου λόγω αδυναμίας παρουσίας του συνηγόρου.  

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ίδιος ο κατηγορούμενος ανακοίνωσε πως μετά την παραίτηση της δικηγόρου του, την υπεράσπισή του αναλαμβάνει εκ νέου ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο δικηγόρος δηλαδή που τον εκπροσωπούσε και πρωτόδικα. Ωστόσο ο δικηγόρος δεν μπορούσε να παραστεί σήμερα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων κι έτσι η δίκη διεκόπη.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Προσδοκά να «σπάσει» τα ισόβια 

Στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσδοκά να «σπάσει» τα ισόβια που του επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό. 

Πρωτόδικα δεν έπεισε ότι διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ, ούτε ότι δικαιούνται αναγνώρισης ελαφρυντικού. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, δολοφόνησε την Καρολάιν Κράουτς όταν η σύζυγός του άρχισε να σκέφτεται και να συζητά τη «διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης τους» έχοντας «προβεί σε ενέργειες αναζήτησης κατοικίας». 

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι όλα συνέβησαν σε καβγά και ότι ήταν εν βρασμώ. Οι δικαστές έκριναν ότι η γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά ήταν σχεδιασμένη, οργανωμένη και εκτελεσμένη μεθοδικά από τον δράστη.

Η 20χρονη Καρολάιν είχε έναν αγωνιώδη θάνατο, σύμφωνα με τη δικογραφία. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πίεζε στο κεφάλι της ένα μαξιλάρι επί έξι λεπτά. Παρά τις προσπάθειές της να γλιτώσει, ο δράστης δεν χαλάρωσε στιγμή την πίεση.  

Στη συνέχεια, ακούμπησε την κόρη τους στην πλάτη της νεκρής μητέρας, κρέμασε τον σκύλο από τη σκάλα και ειδοποίησε την Άμεση Δράση ισχυριζόμενος ότι στο σπίτι στα Γλυκά Νερά είχε γίνει ληστεία και φόνος. Επί 37 ημέρες έδινε καταθέσεις για τους δράστες της υποτιθέμενης ληστείας, μέχρι τελικά να συλληφθεί. 

https://www.lifo.gr/now/greece/glyka-nera-diekopi-gia-ton-aprilio-i-diki-toy-mpampi-anagnostopoyloy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button