Ελλάδα

Δυστύχημα Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Tο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στα Τέμπη δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Το πόρισμα αφορά στη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

To πόρισμα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αφού το παρέλαβε την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ θα κοινοποιηθεί και στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας που διεξάγει την ανάκριση.

Το πόρισμα «δεν ασχολείται με καταλογισμό ή επιμερισμό ευθυνών», που αποτελεί αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών, αλλά προτείνει δέσμη μέτρων, βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων, για την ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πόρισμα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει προχωρήσει σε ανάλυση των πραγματικών περιστατικών που προηγήθηκαν του δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά και του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού και τεχνολογικού εξοπλισμού που υφίσταντο την ημέρα του δυστυχήματος.

Το πόρισμα συμπεραίνει ότι το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν συνέπεια της συνδρομής πολλών παραγόντων, που αφορούν το επίπεδο λειτουργίας, το ανθρώπινο δυναμικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και το διοικητικό επίπεδο.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πόρισμα 

https://www.lifo.gr/now/greece/dystyhima-tempi-sti-dimosiotita-porisma-gia-sidirodromiko-dystyhima

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button