Ελλάδα

Καστελόριζο: Τραυματίστηκε παιδί και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας

Στην Τουρκία μεταφέρθηκε ένα 4χρονο παιδί από το Καστελόριζο, έπειτα από τραυματισμό στο χέρι, καθώς ήταν «άκαρπες» οι προσπάθειες επικοινωνίας με το νοσοκομείο της Ρόδου, σύμφωνα με τον πατέρα. 

Το χέρι του 4χρονου παιδιού από το Καστελόριζο σφήνωσε σε σιδερένια πόρτα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά το μικρό δάχτυλο του. 

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του Καστελόριζου, όπου δύο αγροτικοί ιατροί σταματήσαν την αιμορραγία και σύμφωνα με τον πατέρα προσπαθούσαν για παραπάνω από μισή ώρα να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί το παιδί σε νοσοκομείο.

Οι προσπάθειες επικοινωνίας με το νοσοκομείο της Ρόδου ήταν «άκαρπες», όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Mega, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί το παιδί σε νοσοκομείο της Τουρκίας.

Καστελόριζο: «Η πρώτη μου σκέψη είναι να μεταφερθούμε στην Τουρκία» λέει ο πατέρας

«Έβλεπα το δαχτυλάκι του παιδιού μου να κρέμεται, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν να μεταφερθώ στην Τουρκία απέναντι, γιατί είναι πάρα πολύ γρήγορα είναι 15 με 20 λεπτά. Όσο δεν σήκωναν τα τηλέφωνα στη Ρόδο είπα του γιατρού στο νησί μας που τον ευχαριστώ πολύ ”εγώ θα πάρω το παιδί μου και θα φύγω”. Λέει ”αυτό δεν γίνεται”, ”δεν με ενδιαφέρει”, του λέω» ανέφερε ο πατέρας του παιδιού. 

Ο πατέρας συμπλήρωσε ότι «ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ της Τουρκίας. Άμεσα έγινε η μεταφορά του παιδιού, μέσα σε 8- 10 λεπτά ήμασταν στο νοσοκομείο του Κας με συνοδεία του ασθενοφόρου με την αστυνομία. Είδαν ότι το τραύμα ήταν πάρα πολύ σοβαρό».  

«Έχουμε ανάγκη από έναν γιατρό»

«Πήγαμε στο νοσοκομείο της Αττάλειας και είδαν το παιδί. Τελικά πήραμε άλλη κλινική τηλέφωνο και φτιάξαμε το τραύμα του παιδιού», δήλωσε ο πατέρας.

Εδώ στο Καστελόριζο, σίγουρα έχουμε ανάγκη από έναν γιατρό Γενικής Ιατρικής. Μας είπαν ότι είχαν χαλάσει τα τηλέφωνα στη Ρόδο στο νοσοκομείο. Εμείς λέμε το ”Πιστεύω” και το ”Πάτερ Ημών” κάθε μέρα για να μην πάθουμε κάτι. Εγώ δεν είμαι φορολογούμενος πολίτης; Δεν πληρώνω την ασφάλεια του παιδιού μου; Είναι ντροπή. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Τουρκία, μόνο αυτό έχω να πω».

https://www.lifo.gr/now/greece/kastelorizo-traymatistike-paidi-kai-metaferthike-se-nosokomeio-tis-toyrkias

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button