Ελλάδα

Μητσοτάκης-Σύνοδος Κορυφής: Στην πρώτη γραμμή η Ελλάδα για διάσκεψη δωρητών για το σεισμό

Η Ελλάδα θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να διοργανωθεί διάσκεψη δωρητών και να βρεθούν πρόσθετοι πόροι για τις πληγείσες περιοχές από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι η Ελλάδα, θα παραμείνει στο πλευρό των δύο λαών και πως ήδη έχει παράσχει άμεση βοήθεια για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια για τους ανθρώπους που μένουν άστεγοι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι υπάρχουν έντονες τάσεις αύξησης.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, θα εξακολουθεί να αγωνίζεται ώστε η ΕΕ να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι η Αθήνα διεκδικεί πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους για να έχει όλα τα μέσα στη διάθεσή της, ενώ στάθηκε και στη σημασία εμποδίων όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο.

Παράλληλα κάλεσε την ΕΕ να επιταχύνει τις πολιτικές επιστροφών για όσους δεν έχουν άσυλο, προκειμένου να επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους.

Η Ουκρανία να διαπραγματευτεί μια δίκαιη ειρήνη με τον ρωσικό εισβολέα

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής οι ηγέτες θα υποδεχθούν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα εκφράσουν την αμέριστη στήριξή τους στο Κίεβο.

«Η στήριξη της ευρωπαϊκής οικογένειας πρέπει να θεωρείται δεδομένη», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί μια δίκαιη ειρήνη με το ρωσικό εισβολέα με τους όρους της.

πηγή: creta24

mitsotakis-synodos-koryfis-stin-proti-grammi-ellada-diaskepsi-doriton-to-seismo/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button