Ελλάδα

«Παραλύει» η χώρα από την 24ωρη απεργία για τα Τέμπη

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, με τους συνδικάτα και εργατικά κέντρα να έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις.

Σήμερα υπολειτουργούν εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία , σχολεία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24ωρη απεργία απαιτώντας να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ρέθυμνο στις 10:30 στο Δημαρχείο,  και στα Χανιά στις 10:00 στην Δημοτική Αγορά. 

Παράλληλα, με τη ΔΟΕ να έχει ανακοινώσει ότι οι δάσκαλοι συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το δυστύχημα στα Τέμπη, πολλά τμήματα σχολείων θα παραμείνουν κλειστά

Χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις που απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην απεργία της 8ης Μαρτίου 2023. «Όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας αναφέρει η ΔΟΕ μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις».

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) τονίζοντας ότι δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα, για να μη μείνει ποτέ ξανά αναπάντητο το μήνυμα “στείλε όταν φτάσεις”.

ΓΣΕΕ: Θέλουμε απαντήσεις για το πώς δεν θα ξαναζήσει η χώρα τέτοιες τραγωδίες

Να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη και να αποδοθούν ευθύνες ζητά η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας. Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι στις εργασίες του 38ου συνεδρίου της κεντρικό θέμα θα αποτελέσει η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων, «για να μην ξαναθρηνήσουμε ζωές» σημειώνοντας ότι «το πλαίσιο αυτό θα υποστηριχθεί και από απόφαση για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις».

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

«Την Τετάρτη 8 Μαρτίου μία σειρά Εργατικών Κέντρων και Σωματεία έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στις 9 Μάρτη, είναι προγραμματισμένο το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός το οποίο αφενός δεν βοηθά στην ενεργή εμπλοκή της, αφετέρου οι ”καλοθελητές” κάθε απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία.

Είμαστε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται, για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι – όσο ψηλά και αν βρίσκονται – εμπλέκονται».

 

 

πηγή: creta24

paralyei-chora-tin-24ori-apergia-ta-tempi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button