Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μήνυση κατά των παιδιάτρων του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου

Μήνυση κατά των παιδιάτρων του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 και είχε ως αποτέλεσμα να μείνει τετραπληγική, υπέβαλε σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου δια του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια.

Μάλιστα, αίτημα υπέβαλε ο συνήγορός της προκειμένου να κλητευθεί η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά αλλά και να αναγνωσθεί η κατάθεση της που έχει δοθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

«Η Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της οποτεδήποτε πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή» ανέφερε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας και συμπλήρωσε πως «η κατάθεσής της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν!».

«Έχει προκύψει από την αποδεικτική διαδικασία ότι οι γιατροί καταθέτουν πως επικοινώνησαν μαζί της. Υπάρχει λόγος κλήτευσης της λοιπόν για να καταθέσει. Σχετικά με το αίτημα ανάγνωσης του εγγράφου της κατάθεσης της που ανήκει σε άλλη δικογραφία και αφορά τα αλλά παιδιά, θεωρώ ότι δεν πρέπει να αναγνωσθεί στο παρόν δικονομικό στάδιο. Πρέπει να επιφυλαχθούμε» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας.

Στην επιστολή του σημειώνει ακόμα πως οι εργαζόμενοι στην καρδιολογική κλινική του Καραμανδανείου προσπαθούν να καλύψουν το γεγονός ότι δεν αντιμετώπισαν την περίπτωση της Τζωρτζίνας ως καρδιολογικό περιστατικό: 

«Μέχρι σήμερα, ο μόνος ο οποίος, με θάρρος και με την εντιμότητα του αληθινού γιατρού, διέψευσε κατηγορηματικά τις ενορχηστρωμένες αυτές καταθέσεις όλων αυτών των ψευδορκούντων γιατρών είναι ο νευρολόγος ιατρός, κος Αδαμάντιος Κατερέλλος, ο οποίος εξέτασε την αείμνηστη Τζωρτζίνα, όχι στην παιδιατρική κλινική, όπου όπως απεδείχθη επικρατεί ομερτά και προσυνεννόηση και ο οποίος είχε το θάρρος να καταθέσει στο Δικαστήριο ότι στην ουσία το παιδί, όταν εισήχθη στο Καραμανδάνειο με σαφείς ενδείξεις καρδιολογικού προβλήματος, από τις οποίες τελικώς υπέστη ανακοπή καρδιάς και τελικώς τετραπληγία και ο οποίος σε ερώτηση του κου Κούγια απήντησε, εκθέτοντας όλους τους παιδιάτρους ότι αν αυτές οι ενδείξεις καρδιολογικού προβλήματος υπήρχαν στο δικό του παιδί «θα το έπαιρνε και θα το πήγαινε στην Αμερική για να το σώσει».

Και συνεχίζει «οι ψευδομάρτυρες ιατροί σε όλες τις καταθέσεις (προσπαθούν) να καλύψουν το τεράστιο ιατρικό λάθος τους, να νοσηλεύουν την αείμνηστη Τζωρτζίνα, διότι δήθεν έπασχε από γαστρεντερίτιδα και αρχόμενη βρογχοπνευμονία, δίνοντας αντιβιοτικά, αντί να αξιολογήσουν ευρήματα αντικειμενικά, επιστημονικά ως καρδιολογική πάθηση, η οποία και πράγματι υφίστατο, με αποτέλεσμα η Τζωρτζίνα να υποστεί ανακοπή και τελικώς τετραπληγία και δυστυχώς για τη Δικαιοσύνη, αντί να είναι στο εδώλιο του κατηγορημένου οι παιδίατροι του Καραμανδανείου, είναι κατηγορούμενη η κα Σ.Π.».

 

https://www.lifo.gr/now/greece/royla-pispirigkoy-minysi-kata-ton-paidiatron-toy-karamandaneioy-nosokomeioy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button