Ελλάδα

Σεισμός στην Τουρκία: «Ευχαριστούμε πολύ»- Η τουρκική πρεσβεία ευχαριστεί την Ελλάδα για την βοήθεια

Με μια ανάρτηση στα ελληνικά, η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό.

Με τη φράση «σας ευχαριστούμε πολύ!» η τουρκική πρεσβεία συνόδευσε ανάρτηση της ελληνικής πολιτικής προστασίας που παρουσίαζε φωτογραφίες από την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τέσσερις πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια έχει αποστείλει τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα στην Τουρκία ενώ αναμένονται άλλες δυο. Η ανθρωπιστική βοήθεια ανέρχεται συνολικά σε 90 τόνους.

Παράλληλα, η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναχωρεί αύριο από την Αθήνα. Τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένα από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, θα μεταφέρουν περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.), που θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής.

Σημειώνεται ότι άμεσα θα υλοποιηθεί η επόμενη αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με προορισμό τη Συρία.

Με βάση τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τον ισχυρό σεισμό ξεπερνά τις 17.500, σύμφωνα με τις αρχές της Τουρκίας και της Συρίας. 

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα, 14.351 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία, ενώ στη Συρία 3.162 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 17.513.

πηγή: lifo

now/greece/seismos-stin-toyrkia-eyharisto-tis-toyrkikis-presbeias-stin-ellada-gia-tin-anthropistiki

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button