Ελλάδα

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Λέσβο

Σεισμός της τάξης των 4,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στη Λέσβο στις 09:38.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 5 χιλιόμετρα ανατολικά- νοτιανατολικά της Μήθυμνας. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 12,4 χιλιόμετρα,

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και συνοδεύτηκε από έντονη βοή.

Ήδη υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες για μικροζημιές και κατολισθήσεις, ενώ οι κάτοικοι φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι από τη σεισμική δραστηριότητα. 

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Λέσβο Facebook Twitter

Σημειώνεται πως από το Σάββατο, όταν και σημειώθηκε σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο νησί, έχουν καταγραφεί μία σειρά από δονήσεις. 

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ – προ του νέου σεισμού – ανέφερε πως «απομακρύνεται το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό (σ.σ. από τα 4,9 Ρίχτερ)».

Οι αυτοψίες

Μετά τα 4,9 Ρίχτερ, έχουν αρχίσει οι αυτοψίες στα σπίτια στην περιοχή του Μολύβου.

Σε συνολικά 46 που εμφάνισαν προβλήματα, εννέα σπίτια χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα», δηλαδή χρειάζονται επισκευή.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ που βρίσκονται στη Λέσβο από τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, Άργενος και Πελόπη, ενώ, παράλληλα, δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

πηγή: lifo

now/greece/seismos-46-rihter-sti-lesbo

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button