Ελλάδα

Τέμπη- Τριήμερο εθνικό πένθος: Τι ισχύει για τα σχολεία

Σε τριήμερο εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί η χώρα μετά την πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη.

Το εθνικό πένθος ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις Παρασκευή 3 Μαρτίου και σύμφωνα με τα όσα ορίζει αναβάλλονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις ενώ θα κυμαίνονται μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια κτίρια.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια εθνικού πένθους σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολείων για αύριο Πέμπτη. Όμως, κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους, στα σχολεία, δε θα πραγματοποιηθούν εορταστικές ή άλλες εκδηλώσεις. 

Την ίδια ώρα το ΑΠΘ συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος που έχει κηρυχθεί αναβάλλει για αύριο Πέμπτη οποιασδήποτε εκδήλωση και εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Νωρίτερα σήμερα ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, έκανε έκκληση για αιμοδοσία στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα που προκλήθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.
 

πηγή: lifo

now/greece/tempi-triimero-ethniko-penthos-pos-tha-leitoyrgisoyn-ta-sholeia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button