Ελλάδα

Χαλκιδική: Ελεύθεροι υπό όρους οι νεαροί που έδεσαν 16χρονο σε δέντρο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν χθες μετά από καταγγελία πως έδεσαν σε δέντρο και χτύπησαν έναν 16χρονο. 

Οι δύο συλληφθέντες μετά από την απολογία τους στον ανακριτή Πολυγύρου, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Ισχυρίστηκαν πως όντως έδεσαν το θύμα σε δασική περιοχή της Χαλκιδικής, επειδή τους χρωστούσε χρήματα. Φέρονται ακόμη να υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να προκαλέσουν κακό στον ανήλικο που τους κατήγγειλε, αλλά να τον εκφοβίσουν για να τους επιστρέψει τα χρωστούμενα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επρόκειτο για 50 ευρώ που φαίνεται να είχε δανειστεί ο 16χρονος από τον 17χρονο εκ των συλληφθέντων. Σύμφωνα με την καταγγελία ο τελευταίος κατόπιν αξίωσε 400 ευρώ.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους σε αστυνομικό τμήμα.

Πώς συνέβη το περιστατικό στη Χαλκιδική 

Το περιστατικό σημειώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο 18χρονος, ο οποίος φέρεται να γνώριζε τον 16χρονο, τον πλησίασε και στη συνέχεια πήγαν μαζί σε δασική περιοχή, απ’ όπου ο 18χρονος έφυγε για λίγο κι επέστρεψε μαζί με τον 17χρονο, με τον οποίο -σύμφωνα με την καταγγελία- έδεσαν τον 16χρονο και τον χτύπησαν ζητώντας να τους δώσει χρήματα που φέρεται να τους χρωστούσε.

Ο 16χρονος μετά το περιστατικό ειδοποίησε τον πατέρα του, ο οποίος και κάλεσε την αστυνομία, που συνέλαβε τους δύο δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή, παράνομη βία και σωματική βλάβη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

https://www.lifo.gr/now/greece/halkidiki-eleytheroi-ypo-oroys-oi-nearoi-poy-edesan-16hrono-se-dentro

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button