Ελλάδα

Market Pass: Την ερχόμενη βδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα – Πότε θα καταβληθεί το ποσό

Την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται το Market Pass, και μέχρι τις 3 Μαρτίου θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα, δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Στο κινητό σας αυτή τη στιγμή, μπορείτε να μπείτε και να δείτε σε πραγματικό χρόνο, εκεί που μένετε, τις τιμές των προϊόντων […] Έχουμε κρατήσει τις τιμές σταθερές στα συγκεκριμένα βασικά προϊόντα. Αυξάνουμε λίγο τα προϊόντα, για να καλύψουμε και κάποια άλλη ανάγκη που υπάρχει από το καταναλωτικό κοινό. Επομένως, μια τετραμελής οικογένεια που αγοράζει από το καλάθι μπορεί να εξοικονομήσει 80 ευρώ το μήνα και έρχεται και η κάρτα αγορών που δίνει άλλα 52 ευρώ. Και θα καλύψει περίπου το 85% του πληθυσμού» είπε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός δεν αμφισβήτησε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ακρίβεια αλλά πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε πει ποτέ ως κυβέρνηση, ως πολιτεία, ότι μπορούμε να καλύψουμε αυτή την ακρίβεια».

«Η ακρίβεια είναι διότι εισάγουμε πρώτες ύλες, διότι δεν έχουμε παραγωγική διαδικασία στο σύνολο εδώ, είναι πολλοί οι λόγοι της ακρίβειας» επισήμανε ο κ. Παπαθανάσης και υπογράμμισε ότι το Υπουργείο δεν έχει σταματήσει τους ελέγχους.

Η κριτική για τα «χαμηλά πρόστιμα» στα σούπερ μάρκετ

«Αυτά που ακούσατε χθες, τα μεγάλα πρόστιμα, ένας μικρός αριθμός αφορά το καλάθι του νοικοκυριού. Τα μεγαλύτερα πρόστιμα είναι εκτός καλαθιού, δηλαδή εμείς ψάχνουμε, έχουμε πλέον ψηφιακά εργαλεία που είναι πολύ σημαντικό, για πρώτη φορά και είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που παίρνουμε κάθε πρωί αυτόματα όλες τις τιμές των προϊόντων από τα συστήματα των σουπερμάρκετ. Ελέγχουμε εάν δούμε αύξηση τιμής και εκεί που βλέπουμε αύξηση τιμής που είναι δυσανάλογη, πάμε και ελέγχουμε και επιβάλλουμε πρόστιμα» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι μερίδα του Τύπου, περιγράφει τα πρόστιμα δυσανάλογα μικρά σε σχέση με τον τζίρο των αλυσίδων σουπερμάρκετ, ο αναπληρωτής υπουργός είπε μεταξύ άλλων: 

«Εγώ νομίζω ότι τα πρόστιμα κρίνονται αν πραγματικά έχει παραβεί ένα σουπερμάρκετ, τον κανόνα και τον νόμο. Νομίζω ότι έτσι πρέπει. Δεν είμαστε σε μια κοινωνία που πάμε να εξοντώσουμε όλες τις επιχειρήσεις δεν θα ήταν αυτό ο σκοπός. Σκοπός είναι να επιβάλουμε πρόστιμα όπως γίνεται όταν περνάμε, ένα κόκκινο φανάρι που επιβάλλεται ένα αυστηρό πρόστιμο, όταν δεν φοράμε ζώνη. Δεν εξοντώνεις το φυσικό πρόσωπο αν δεν φοράει ζώνη» είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: lifo

now/greece/market-pass-tin-erhomeni-bdomada-anoigei-i-platforma-pote-tha-katablithei-poso

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button