Lifestyle

Γιάννη, τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

— Πες μας λίγα πράγματα για σένα.
Είμαι σκηνοθέτης φωτογραφίας. Ασχολήθηκα με τη φωτογραφία από νωρίς επειδή ο κουμπάρος τον γονιών μου τραβούσε τα ράλι αντίκας και χρειαζόταν φωτογράφους. Με μερικά χρήματα που είχα και μια μικρή βοήθεια από τον μπαμπά ψώνισα μια κάμερα και άρχισα να φωτογραφίζω.

— Με τι ασχολείσαι; 
Ασχολούμαι με τον κινηματογράφο. Έκανα για πολλά χρόνια διάφορα music videos και συνεχίζω και κάνω για ό,τι με τραβάει μουσικά. Αυτή την περίοδο κάνω ντοκιμαντέρ και το editing μιας μικρού μήκους που έφτιαξα το καλοκαίρι στην Ύδρα. Επίσης, με την εταιρεία μου κάνω διάφορες διαφημίσεις κι αυτό τον τελευταίο καιρό μού φαίνεται αρκετά δημιουργικό και παραγωγικό.

— Πώς διαλέγεις τα ρούχα σου;
Δεν τα διαλέγω, με διαλέγουν. Τα βλέπω να με κοιτούν καθώς περνάω έξω από τα βιντατζαδικα, ύστερα χώνομαι σαν ποντικός μέσα και τα ψάχνω. Νομίζω το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις πατάω το πόδι μου σε μια χώρα είναι να ψάξω πού έχει thrift shops. Μπορώ να καταλάβω μέχρι και τι τιμή μπορεί να έχουν το γάλα και το ψωμί ανάλογα το ποσό ακριβά είναι τα thriftshops της. Αστειεύομαι!

Τα ρούχα δεν με περιορίζουν συνήθως, εκτός αν κατά λάθος τα βάλω στο πλυντήριο στους 90ºC και μπει κάποιο από τα παντελόνια μου.

— Τα ρούχα σου σε περιορίζουν ή σε απελευθερώνουν; 
Τα ρούχα δεν με περιορίζουν συνήθως, εκτός αν κατά λάθος τα βάλω στο πλυντήριο στους 90ºC και μπει κάποιο από τα παντελόνια μου. Υπάρχουν, βέβαια, μέρες που απελευθερώνονται πάνω μου ανάλογα με τη διάθεσή μου και ημέρες που είναι κάπως αδιάφορα, ακόμα και αν είναι τα ίδια ρούχα. 

— Μεγαλώνοντας, τι σε επηρέασε περισσότερο;
Μόνο ο αριθμός 3 που μπήκε μπροστά από το 0 της ηλικίας μου. Κατά τα αλλά, το πάω ανάποδα. 

— Αν μπορούσες να αλλάξεις τη δική σου ντουλάπα με κάποιου άλλου, ποιο πρόσωπο θα διάλεγες; 
Τον Post Malone! Θαυμάζω τόσο το στυλ του ενδυματολογικά όσο και τη μουσική του.

Γιάννη, τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει; Facebook Twitter
Θεωρώ ότι το ρούχο είναι τέχνη και με αυτό το σκεπτικό το αγοράζω. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

— Πόσα τατουάζ έχεις συνολικά, ποιο είναι το αγαπημένο σου και πώς επηρεάζουν το στυλ σου;
Αυτήν τη στιγμή μετράω πενήντα οκτώ. Το αγαπημένο μου είναι οι Balkan καρέκλες που έκανα πρόσφατα. Οι καλύτερες αναμνήσεις μου είναι από πανηγύρια που έχω πάει κι αυτές οι καρέκλες είναι το σήμα κατατεθέν αυτών των DIY καταστάσεων.

— Τι κουβαλάς μαζί σου; 
Έχω σχεδόν πάντα μια τσάντα υφασμάτινη που περιέχει λάπτοπ, ένα βιβλίο, κινητό, μια καπνοθήκη από τα Jumbo ‒ την καβάντζωσα από τον Πάνο Γιαννακόπουλο.

— Τι φοράς και πόσο κοστίζει;
Φοράω συνήθως vintage, άρα το κόστος διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. Συνήθως είναι πολύ χαμηλό. Ξοδεύω αρκετά σε παπούτσια, αλλά γενικά τα thrift shops τα εκτιμώ με το παραπάνω και ξοδεύω αρκετά χρήματα σε αυτά, παρότι αρκετά ρούχα δεν τα ξαναφοράω. Θεωρώ ότι το ρούχο είναι τέχνη και με αυτό το σκεπτικό το αγοράζω.

— Πού πας τώρα;
Είμαι στο πηγαινέλα με την Αγγλία για δουλειά και ψυχαγωγία. Το Λονδίνο είναι μοναδικό καλλιτεχνικά. Βλέπεις τα πάντα να συμβαίνουν την ώρα που συμβαίνουν. Επίσης, πιστεύω ότι οι Έλληνες στο Λονδίνο είναι λίγο πιο ενωμένοι. Ακόμα και φίλους που είχα από την Αθήνα, στο Λονδίνο τους νιώθω ποιο κοντά μου και αυτό το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον αυτό.

Instagram: @giannis_michelopoulos

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

https://www.lifo.gr/tropos-zois/fashion/gianni-ti-foras-simera-kai-poso-kostizei

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button