Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Με ποιο κριτήριο επιλέγουν κόμμα οι ψηφοφόροι- Η άποψη για τις εξαγγελίες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Το βασικό κριτήριο με το οποίο θα επιλέξουν οι πολίτες το κόμμα που θα ψηφίσουν στις εκλογές 2023 σκιαγραφεί μεταξύ άλλων δημοσκόπηση της Alco, ενόψει των εκλογών 2023.

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης, που παρουσίασε σήμερα ο Alpha, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν επίσης πόσο πειστικές θεωρούν τις προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ίδια έρευνα καταγράφει πώς αυτοπροσδιορίζονται όσοι δηλώνουν αναποφάσιστοι. 

Δημοσκόπηση: Το κριτήριο για την επιλογή κόμματος 

Το 28% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απαντά πως το πρόγραμμα και οι εξαγγελίες είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο θα επιλέξουν το κόμμα που θα ψηφίσουν στις εκλογές 2023

Το 25% δηλώνει ότι θα αποφασίσει με βάση την ιδεολογία, για το 15% το κριτήριο είναι το κόμμα να μην έχει σχέση με τη διαφθορά και το 14% θα επιλέξει με βάση τη σύγκριση κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. 

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Δημοσκόπηση Alco: Με ποιο κριτήριο επιλέγουν κόμμα οι ψηφοφόροι- Η άποψη για τις εξαγγελίες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Η άποψη για τις εξαγγελίες ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ 

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες απαντούν αν θεωρούν πειστικές τις εξαγγελίες που περιλαμβάνουν τα προεκλογικά προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Για το πρόγραμμα της ΝΔ, το 41% απαντά καθόλου, το 21% αρκετά και το ίδιο ποσοστό θεωρεί λίγο πειστικές τις εξαγγελίες. Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 47% λένε καθόλου, το 26% λίγο και το 15% ότι οι εξαγγελίες είναι αρκετά πειστικές. 

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Το 65% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση πιστεύουν πως αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική με εκείνη της διακυβέρνησης 2015-2019. Στο ίδιο ερώτημα, το 26% εκτιμούν πως έχει αλλάξει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. 

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Δημοσκόπηση: Το προφίλ των αναποφάσιστων 

Σε ό,τι αφορά τους αναποφάσιστους, στην ερώτηση για το πώς αυτοπροσδιορίζονται, το 31% απαντούν «τίποτα». Το 21% δηλώνουν κεντρώοι, το 13% δεξιοί και το 10% κεντροαριστεροί. 

Δημοσκόπηση Alco: Με ποιο κριτήριο επιλέγουν κόμμα οι ψηφοφόροι- Η άποψη για τις εξαγγελίες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Ερωτηθέντες αν το σύστημα της απλής αναλογικής, με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές της 21ης Μαΐου, αποτελεί ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, το 68% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απαντά αρνητικά και το 23% καταφατικά. 

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Όσο για τους κεντρώους και το πώς ψηφίζουν, το 26% επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία, το 24% τον ΣΥΡΙΖΑ και το 23% το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. 

δημοσκοπηση Facebook Twitter

64% η ΝΔ στην παράσταση νίκης 

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 64% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, ενώ το 22% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση λένε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». 

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco– που παρουσιάστηκε χθες- το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων διαμορφωνόταν στις 6,6 ποσοστιαίες μονάδες. Σήμερα, στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκε η διαχρονική εξέλιξη των ποσοστών των δύο κομμάτων στην πρόθεση ψήφου. 

δημοσκοπηση Facebook Twitter

https://www.lifo.gr/now/politics/dimoskopisi-alco-me-poio-kritirio-epilegoyn-komma-oi-psifoforoi-i-apopsi-gia-tis

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button