Πολιτική

Εκλογές 2023: Ένα debate μεταξύ πολιτικών αρχηγών – Τι αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε τελικά να γίνει ένα debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τις Εκλογές 2023.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε μετά από συνεδρίαση, το πρωί του Σαββάτου, υπό την προεδρία της υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Σύμφωνα με την απόφαση, το debate θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ στις 10 Μαΐου, στις 21:00, με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά, καθώς ήθελαν δημοσιογράφο κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ για να συντονίσει την αναμέτρηση.

Debate πολιτικών αρχηγών: Ενότητες και τρόπος διεξαγωγής

Το debate, διάρκειας τριών ωρών, θα προβάλλουν συνολικά έξι κανάλια και τους πολιτικούς αρχηγούς θα απασχολήσουν 5 +1 θεματικές ενότητες.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οικονομία – ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική – άμυνα, εκλογές, κράτος – θεσμοί – διαφάνεια, υγεία – παιδεία – περιβάλλον.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους ενώ δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις. Η ερώτηση του δημοσιογράφου θα είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια 1,5 λεπτό.

Ο συντονιστής του debate δεν θα έχει το δικαίωμα υποβολής ερώτησης με τις ερωτήσεις να τις υποβάλλουν δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Σε περίπτωση που επανέλθει με διευκρινιστική ερώτηση ο δημοσιογράφος, οι πολιτικοί θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 45 δευτερόλεπτα.

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-ena-debate-metaxy-politikon-arhigon-ti-apofasise-i-diakommatiki-epitropi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button