Πολιτική

Εκλογές 2023: Διπλάσιος ο αριθμός των κομμάτων που έκανε αίτηση συμμετοχής σε σχέση με το 2019

Σχεδόν διπλάσιος είναι ο αριθμός κομμάτων και συνδυασμών που έκαναν αίτηση συμμετοχής στις φετινές εκλογές σε σχέση με τις προηγούμενες του 2019. 

Ενώ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές συνολικά 24 συνδυασμοί είχαν καταθέσει αίτηση συμμετοχής, στις εκλογές της 21ης Μαΐου έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 47 συμμετοχές κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως η υποβολή αίτησης δεν σημαίνει αυτομάτως και συμμετοχή στις εκλογές, καθώς θα κριθεί αν πληρούνται όλα τα κριτήρια. 

Στο μεταξύ τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου των δηλώσεων των ονομάτων και των εμβλημάτων κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που προτίθενται να λάβουν μέρος.

Όσον αφορά το κόμμα «EAN» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου έχει ήδη καταθέσει το σχετικό φάκελο υποψηφιότητας, ενώ αναμένεται να υποβληθεί και από το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, στο οποίο φέρεται να έχει την ηγεσία ο απόστρατος ταξίαρχος και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Δημήτρης Χατζηλιάδης.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δηλαδή ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε κόμμα και την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών και συνδυασμών κομμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-diplasios-o-arithmos-ton-kommaton-poy-ekane-aitisi-symmetohis-se-shesi-me

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button