Αθλητικά

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το νέο Αθλητικό Κέντρο για τις Στέρνες στο Ακρωτήρι

Τη σύμβαση για τη μελέτη ενός ακόμα νέου, μεγάλου πολυχώρου αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή των Στερνών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στο Γραφείο του, στο Δημαρχείο Χανίων.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ακρωτηρίου, Μιχαηλάκης Στέλιος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στερνών, Δημήτρης Γιανναράκης, οι μελετητές του έργου καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η μελέτη που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα προβλέπει  την ανάπλαση και αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου στις Στέρνες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος πολυχώρος αθλητισμού, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο τένις, χώρος Petanque, υπαίθριο στεγασμένο γυμναστήριο) και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του αθλητικού κέντρου (κερκίδες, κτιριακές εγκαταστάσεις, περιβάλλον χώρος με χώρους κίνησης στάσης και στάθμευσης).

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την υπογραφή της σύμβασης υπογράμμισε πως: «Πρόκειται για ακόμα μια σημαντική επένδυση στο κομμάτι του αθλητισμού και μάλιστα στην περιαστική περιοχή της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, που  βρίσκει το δρόμο της προς την υλοποίηση. Σήμερα, υπογράψαμε τη σύμβαση για τη μελέτη και πιστεύω ότι σύντομα, θα είμαστε σε θέση να μπορούμε να δημοπρατήσουμε το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες σε άθληση της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο στις Στέρνες αλλά και του Ακρωτηρίου».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης η σημερινή υπογραφή «εμπίπτει στη συνολική πολιτική της δημοτικής αρχής, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιδιοκτησία των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε. Έτσι εκτός από τις Στέρνες, το πολύ μεγάλο έργο για το οποίο περιμένουμε από μέρα σε μέρα την έγκριση για τη δημοπράτησή του, είναι φυσικά το Ποδηλατοδρόμιο των Χανίων. Ένα έργο 8 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αναβαθμίσει καθοριστικά το επίπεδο των αθλητικών υποδομών».

Για ένα «στολίδι στο Ακρωτήρι» έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος, Στέλιος Μιχαηλάκης, ο οποίος, εκφράζοντας τη χαρά του τόνισε πως: «Τα μεγάλα έργα στον Δήμο μας συνεχίζονται και ιδιαίτερα τα έργα στο κομμάτι του αθλητισμού.  Τα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής φαίνονται. Το Ακρωτήρι μεγαλώνει και εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε και άλλες τέτοιες υποδομές».

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων, Μιχάλης Καλογριδάκης ανέφερε ότι η περιοχή του Ακρωτηρίου έχει ανάγκη από νέες αθλητικές υποδομές, προσθέτοντας πως: «Σε συνεννόηση με το τοπικό συμβούλιο και με τον πρόεδρο, Δημήτρη Γιανναράκη έχουμε ξεκινήσει μία διαδικασία ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε από την αρχή το γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην περιοχή των Στερνών, με γήπεδα παραπλεύρως, όπως γήπεδα μπάσκετ και γήπεδα πινγκ-πονγκ και τένις, με δημιουργία κερκίδων και αποδυτηρίων. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μπορέσει να ξεκινήσει μέσα στο 2023».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στερνών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, Δημήτρης Γιανναράκης ανέφερε πως: «Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί ένας χώρος εγκαταλελειμμένος για περίπου 20 χρόνια τώρα, παίρνει ξανά ζωή. Αγωνιστήκαμε πολύ για να τον αποκτήσουμε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και είμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της μελέτης».

Η τελική παράδοση της μελέτης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων επτά (7) μηνών από σήμερα.

 

πηγή: creta24

epesan-oi-ypografes-to-neo-athlitiko-kentro-tis-sternes-akrotiri/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button