Αθλητικά

Κλείνει το Εθνικό Στάδιο Χανίων – Αγωνία για την λειτουργία του το επόμενο 20ημερο

Καθώς εγείρονται ζητήματα ασφαλείας για τους αθλητές και όλους όσους κάνουν χρήση των χώρων του Εθνικού Σταδίου. Την ίδια περίοδο χρησιμοποιούν το Εθνικό Στάδιο μαθητές που χρειάζεται να προπονηθούν για την είσοδο σε σχολές όπως και αθλητές που κάνουν την προετοιμασία τους. Συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις και πρόκειται να παρθούν οι αποφάσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ενημέρωση του ΕΑΚ Χανίων

Συνάντηση για τον ηλεκτροφωτισμό στο Εθνικό Στάδιο

Συνάντηση με τους προπονητές και τους υπεύθυνους των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο Εθνικό Στάδιο Χανίων είχε ο πρόεδρος και μέλη της Δ.Ε. του ΕΑΚ, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα με τον ηλεκτροφωτισμό.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Δ.Ε., Τάκης Σβουράκης, μόλις χθες Πέμπτη κοινοποιήθηκε στο ΕΑΚ το αίτημα του αναδόχου εργολάβου να κλείσει το στάδιο για είκοσι ημέρες, αρχομένης από 1ης Ιουνίου, ώστε να γίνουν οι πιο σοβαρές εργασίες στους πυλώνες, καθώς τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για όλους.

Το σχετικό μάλιστα έγγραφο κοινοποιήθηκε και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μετά το 20ήμερο και με τα φώτα να έχουν ήδη τοποθετηθεί θα άνοιγε και πάλι το στάδιο

Ωστόσο, υπάρχουν θέματα που δεν λήφθηκαν υπ’ όψιν από τον εργολάβο, όπως τα αθλήματα που πρέπει να δώσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών για την εισαγωγή τους σε σχολές, καθώς και η προετοιμασία αθλητών εν όψει σημαντικών αγωνιστικών υποχρεώσεων μέσα στο καλοκαίρι. Πρώτιστο μέλημα ωστόσο -κάτι που ξεκαθαρίστηκε και στην συνάντηση- ήταν για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην γ’ θμια εκπαίδευση.

Δεδομένου ότι αν δεν γίνει τώρα το έργο, είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να μετατεθεί σε άλλη χρονική περίοδο, πολύ αργότερα, και πιθανώς να χαθεί, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε συγκεκριμένη πρόταση από τον τεχνικό σύμβουλο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, Μάρκο Καλούδη, με την οποία συμφώνησαν όλοι και είναι αυτή που θα αναφερθεί στον ανάδοχο.

Ειδικότερα και με δεδομένο ότι το στάδιο θα μείνει κάποιες ημέρες χωρίς ρεύμα, προτείνεται:

Απογευματινές τρίωρες προπονήσεις στο διάστημα μεταξύ 5 μ.μ. έως και 8:30 μ.μ. καθημερινά για όλα τα σωματεία σε συνεννόηση μεταξύ τους.

Αν ωστόσο τίθεται θέμα ασφάλειας και για την παραπάνω περίπτωση, ο κ. Καλούδης προτείνει να χρησιμοποιηθεί μόνο το μισό στάδιο το 20ήμερο από 1 έως 20 Ιουνίου.

Από πλευράς του, ο νομικός σύμβουλος και μέλος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων, Λευτέρης Μανουσάκης, σημείωσε ότι το έργο πρέπει να γίνει και οφείλουν όλοι να αντιληφθούν ότι προέχει η ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα και το μέλλον των παιδιών που δίνουν πανελλαδικές και χρειάζεται να περάσουν αθλήματα για να μπουν στις σχολές τους.

Να σημειωθεί ότι ο εργολάβος θα εγκατασταθεί στο στάδιο από 1ης Ιουνίου.

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

Κλείνει το Εθνικό Στάδιο Χανίων – Αγωνία για την λειτουργία του το επόμενο 20ημερο

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button