Αθλητικά

“Σε εθνική κατηγορία, αλλά με ερασιτεχνικού επιπέδου έδρα”

Ανοιχτή επιστολή στα ΜΜΕ των Χανίων από τον Σύλλογο Φίλων Πετοσφαίρισης Χανίων για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κλειστό γυμναστήριο της Σούδας, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α2 εθνικής κατηγορίας

Ο Σύνδεσμος Φίλων Πετοσφαίρισης  «Χανιά Βόλεϊ» (Chania Volley) είναι ένα σωματείο το οποίο πληροί απολύτως τις προϋποθέσεις για παραχώρηση και χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων των ΟΤΑ και της ΓΓΑ σύμφωνα με τον Νόμο 4735/2020 άρθρο 66 παρ. 2, αφού κατέχει την ειδική αθλητική αναγνώριση (Γ/23606/18-9-87) που προβλέπεται από τον Νόμο 2725/1999 (Α’ 121), αποτελεί εγγεγραμμένο σωματείο στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ από τον Δεκέμβριο του 2020 βάση του Νόμου 4714/2020 (Α’ 148) άρθρο 142, ανήκει στην ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) με αριθμό μητρώου 000607 και τέλος έχει εναρμονιστεί  με τις διατάξεις του Νόμου 4809/2021 (ΦΕΚ 102/Α/19-6-2021) άρθρο 53 περί τροποποίησης καταστατικού το οποίο περιλαμβάνει το άθλημα της Πετοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης επί άμμου (beach volley) και  Πετοσφαίρισης σε χιονοσκεπής περιοχές (snow volley).

Σας αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος εκπροσωπεί τον αθλητισμό της πόλης μας σε Πανελλήνιο επίπεδο από το 1987, έχοντας στο ενεργητικό του πάρα πολλές επιτυχίες. Φέτος κατάφερε να προκριθεί στην Α2 Εθνική κατηγορία με το τμήμα ανδρών, στην οποία κατηγορία θα μετέχει για  την αγωνιστική σαιζόν 2022-2023.  Ως έδρα τα δύο τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, τα αγωνιστικά μας τμήματα χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο της Σούδας.

Μετά από παρατήρηση των προπονητών και των εφόρων του Συλλόγου μας παρατηρήθηκε ότι στο εν λόγο κλειστό γυμναστήριο υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα τα οποία δυσκολεύουν αρκετά τις προπονήσεις των αθλητών μας, πόσο μάλλον τους επίσημους αγώνες. Παρακάτω σας επισυνάπτουμε τα τεχνικά προβλήματα που έχουν εντοπιστεί.

  • Έξι (6) από τους προβολείς της οροφής δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής φωτισμός στον αγωνιστικό χώρο και να έχει διακοπεί παλαιότερα αγώνας από τους διαιτητές.
  • Στον χώρο προθερμάνσεως των αθλητών δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός (έχει αφαιρεθεί για κάποιο άγνωστο λόγο) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν προθέρμανση οι αθλητές και να αναγκάζονται να μπαίνουν στον κυρίως αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να παρεμποδίζουν συχνά άλλους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Ο κλιματισμός του γηπέδου δεν λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα την χειμερινή περίοδο να υπάρχουν αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες εντός του αγωνιστικού χώρου που καθιστούν την προπονητική και την αγωνιστική διαδικασία πολύ δύσκολη αλλά και την θερινή περίοδο οι θερμοκρασίες να είναι πολύ υψηλές εντός του αγωνιστικού χώρου.
  • Κατά την χειμερινή περίοδο δεν υπάρχει ζεστό νερό στα αποδυτήρια για μπάνιο.
  • Από τις πόρτες εξόδου κινδύνου που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο , έχουν απολεσθεί τα κλειδιά ,πλην μίας, με αποτέλεσμα να μην ανοίγουν εάν χρειαστεί για λόγους ασφαλείας.

Για τον λόγο αυτό, κατόπιν απόφασης του ΔΣ εστάλη επίσημη επιστολή προς τους αρμοδίους του δήμου Χανίων με όλα τα προβλήματα αναλυτικά που υπάρχουν.

Η πρώτη επιστολή στάλθηκε στις 12 Ιουλίου 2022. Εν συνεχεία και αφού δεν υπήρξε απάντηση για το θέμα, ο Σύλλογος επανήλθε με νεότερη επίσημη επιστολή στις   25 Ιουλίου 2022.  Για δεύτερη φορά αφού δεν υπήρξε ανταπόκριση και πάλι,  το ΔΣ αποφασίζει να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο, για να του παραθέσει το θέμα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οπoία αντιμετωπίζει ο Σύλλογος μας στο κλειστό γυμναστήριο της Σούδας αλλά και θέματα τα οποία απασχολούν την λειτουργία του Συλλόγου στην πόλη μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπως η  έλλειψη γηπέδων (beach volley). Κλείνοντας την συνάντηση αυτή, πήραμε διαβεβαίωση από τις δημοτικές αρχές  ότι στα προβλήματα που αναφερθήκαμε θα δοθεί λύση άμεσα. Από τότε έχουν ακολουθήσει επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις χωρίς καμία ενέργεια για αποκατάσταση των εν λόγο προβλημάτων.

Μέχρι και την τελευταία προπόνηση του Συλλόγου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου και ώρα 19:30-21:00 και έχοντας κοινοποιηθεί από την Ε.Ο.ΠΕ ότι το πρωτάθλημα αρχίζει στις 29 Οκτωβρίου (ευτυχώς με αγώνα εκτός έδρας) και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, καμία απολύτως  ενεργεία δεν έχει γίνει για την αποκατάσταση των εν λόγο τεχνικών θεμάτων. Με την έναρξη του πρωταθλήματος, στον συγκεκριμένο χώρο θα φιλοξενούνται-αγωνίζονται ομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα και θα αποτελούσε κάκιστη εικόνα για την πόλη μας να υπάρχουν τα προβλήματα αυτά και ιδιαίτερα για τον δήμο Χανίων που είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος  καταβάλει κανονικά την πληρωμή που έχει ορίσει ο Δήμος Χανίων για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το Parakritika.gr στη σελίδα μας στο Facebook,
βρείτε μας στο Twitter και στο Google News.

“Σε εθνική κατηγορία, αλλά με ερασιτεχνικού επιπέδου έδρα”

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button