Αθλητικά

Αυστραλιανό Όπεν: Η Ουκρανή Κόστιουκ λέει ότι δεν θα δώσει το χέρι της σε Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα αντίπαλο

Καθώς οι ρωσικοί πύραυλοι συνεχίζουν να σφυροκοπούν τη χώρα της, η Νο2 τενίστρια της Ουκρανίας, η Μάρτα Κόστιουκ, δήλωσε ότι δεν θα κάνει χειραψία με αντιπάλους από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στο Αυστραλιανό Όπεν.

Η 20χρονη από το Κίεβο αρνήθηκε πέρυσι να δώσει το χέρι της στο πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Βικτόρια Αζαρένκα, όταν η Λευκορωσίδα την νίκησε στο US Open. 

Αφού κέρδισε το πρώτο της ματς στο Αυστραλιανό Όπεν τη Δευτέρα, αποκλείοντας την Αμερικανίδα Αμάντα Ανισίμοβα, η Κόστιουκ δήλωσε ότι δεν θα κάνει χειραψία με όποια Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα αντίπαλο δεν καταδίκασε ανοιχτά τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

«Δεν έχω αλλάξει (στάση) για τον πόλεμο και τα όσα συμβαίνουν», δήλωσε στο Reuters. «Επειδή οι άνθρωποι που λένε ότι δεν θέλουν τον πόλεμο το κάνουν να φαίνεται σαν εμείς (η Ουκρανία) θέλουμε τον πόλεμο. Προφανώς, δεν τον θέλουμε», συμπλήρωσε. 

Από τα Γκραν Σλαμ, πέρυσι μόνο το Γουίμπλεντον απαγόρευσε τη συμμετοχή τενιστών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, κάτι που είχε αποτέλεσμα να επιβληθεί στο τουρνουά πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων από την ATP. 

Φέτος, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίζουν στο Αυστραλιανό Όπεν, χωρίς τη σημαία τους ή τα χρώματα της χώρας του. «Όποιος μιλά ξεκάθαρα πιστεύω ότι έχει κάνει δικαίωμα να είναι στο τουρ, αλλά όποιος δεν το κάνει… απλά πιστεύω ότι δεν είναι ανθρώπινο», δήλωσε η Κόστιουκ. 

«Δεν μιλάω σε κανέναν», συμπλήρωσε, αναφερόμενη στους Ρώσους και Λευκορώσους συναδέλφους της. «Μετά βίας τους λέω “γεια”», συμπλήρωσε. 

Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας της Κόστιουκ βρίσκονται στο Κίεβο, μεταξύ των οποίων ο πατέρας και ο παππούς της. Επικοινωνεί μαζί τους τακτικά και λέει πως είναι τρομακτικό το πώς όλοι τους έχουν συνηθίσει τόσο τη «φρίκη» του πολέμου

«Είμαι πιο αγχωμένη που είμαι απ’ έξω και παρακολουθώ, από το να ήμουν εκεί», δήλωσε η Κόστιουκ, που επισκέφθηκε το Κίεβο τον περασμένο Οκτώβριο και έφυγε λίγες ημέρες προτού πύραυλοι πλήξουν το κέντρο της πόλης. 

Η τενίστρια λέει πως δεν έχει αμφιβολία ότι στο τέλος η Ουκρανία θα νικήσει τον πόλεμο. «Δεν θα είχαμε πιθανότητα, αν δεν σκεφτόμασταν έτσι», τόνισε. «Απαιτεί χρόνο και δυστυχώς πολλές απώλειες και θανάτους, συμπεριλαμβανομένων αθώων ανθρώπων», κατέληξε η αθλήτρια. 

πηγή: lifo

now/sport/aystraliano-open-i-oykrani-kostioyk-leei-oti-den-tha-dosei-heri-tis-se-rosida-i

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button